U bent hier

Onze persberichten in 2018

Vanaf nu is Arvastat, dé referentie op het vlak van Vlaamse werkloosheids- en vacaturestatistieken, uitgebreid met een nieuw belangrijk luik.
Eind november telt Vlaanderen 186.465 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 16.078 of 7,9% minder dan vorig jaar.
Om de steeds grotere zorgvraag het hoofd te bieden, is op initiatief van VDAB en de diensten voor gezinszorg de opleiding tot verzorgende/zorgkundige grondig gemoderniseerd.
Samenwerking VDAB, RIZIV en ziekenfondsen is een succes
8 november trokken de meer dan 5000 werknemers van VDAB voor de vijfde keer de straat op. De campagne stond dit jaar volledig in het teken van de individuele beroepsopleiding (IBO) als hét middel om werkgevers te ondersteunen in hun zoektocht naar de ideale medewerker.
Op 8 november trekken zo’n 5000 werknemers van VDAB voor de vijfde keer de straat op met één missie: méér dan 20.000 bedrijven overtuigen dat een individuele beroepsopleiding (IBO) de perfecte oplossing is voor het invullen van hun vacatures.
Eind oktober telt Vlaanderen 192.129 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 17.124 of 8,2% minder dan vorig jaar. De Vlaamse werkloosheid daalt al sinds augustus 2015.
Internationaal samenwerken aan re-integratie van arbeidsongeschikt-erkende personen. Hoe doen UWV en VDAB het?
Zondag 14 oktober werden in heel wat Vlaamse steden en gemeenten mensen verkozen die de komende 6 jaar het beleid zullen uitstippelen om welvaart en duurzame werkgelegenheid naar hun stad of gemeente te brengen.
Om de steeds grotere zorgvraag het hoofd te bieden, is op initiatief van VDAB en de diensten voor gezinszorg de opleiding tot verzorgende/zorgkundige grondig gemoderniseerd.
Tijdens de Werkweek, de week van “travail en Flandre”, organiseert Le Forem bijna 30 activiteiten om werkzoekenden aan te moedigen om ook in Vlaanderen te solliciteren.
VDAB lanceert op maandag 8 oktober 2018 zijn vernieuwde dienstverlening. Daarmee krijgen werkzoekenden alle tools in handen om zelf hun loopbaan te sturen, waar en wanneer ze maar willen.
In de aanloop van de week van de Fair Trade (3-10 oktober) heeft Fairtrade Belgium de Fairtrade Award uitgereikt aan VDAB.
Eind september telt Vlaanderen 199.287 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 18.023 of 8,3% minder dan vorig jaar.
VDAB nodigt organisaties, start-ups en particulieren uit om met hun frisse ideeën mee te werken aan een verhoging van de kwaliteit en de kwantiteit van sollicitatiefeedback.
VDAB is sinds 2016 bevoegd voor de controle en sanctie van het zoekgedrag van werkzoekenden. Zowel binnen de bemiddeling, als binnen de Controledienst van VDAB, worden werkzoekenden steeds meer gestimuleerd om het zoekgedrag bij te sturen. Samen zijn de sancties en signalen die daaruit volgen in de eerste helft van 2018 goed voor een stijging van 33% in vergelijking met de eerste helft van 2017.
Arvastat, de belangrijkste datavisualisatie op het vlak van Vlaamse werkloosheids- en vacaturestatistieken, werd aangepast en uitgebreid.
Eind augustus telt Vlaanderen 207.285 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 20.597 of 9% minder dan in augustus vorig jaar.
bpost en VDAB slaan de handen in elkaar om de volgende maanden 20 mensen met gezondheidsproblemen opnieuw te integreren op de arbeidsmarkt en op te leiden tot vrachtwagenchauffeur binnen bpost.
Eind juli telt Vlaanderen 205.977 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 19.067 of 8,5% minder dan vorig jaar. De Vlaamse werkloosheid krimpt ondertussen sinds augustus 2015.
Onze woordvoerder Shaireen Aftab gaat in zwangerschapsverlof en wordt tijdelijk vervangen door Nina Van den Driessche.
Eind juni telt Vlaanderen 184.191 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 16.840 of 8,4% minder dan vorig jaar.
Sinds Minister Crevits en Minister Muyters het startschot gaven in 2016, kunnen leerlingen vanaf volgend schooljaar kiezen uit meer dan 50 verschillende duale studierichtingen.
Duaal leren is in het secundair onderwijs helemaal uit de startblokken geschoten. Sinds het startschot door Minister Crevits en Minister Muyters in 2016, kunnen leerlingen vanaf volgend schooljaar kiezen uit meer dan 50 verschillende duale studierichtingen.
Vandaag opent het expertisecentrum rijopleidingen en verkeer van de provincie Vlaams-Brabant en de VDAB op de PIVO-site in Asse officieel zijn deuren.
“Witte Raaf”-check biedt werkgevers inzicht in verwachtingen pas afgestudeerden
De Vlaamse regering heeft Karel Van Eetvelt aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van VDAB.
VDAB topman Fons Leroy is opnieuw verkozen als voorzitter van het Europese Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten.
Werkzoekende schoolverlaters in Vlaanderen 2018
Eind mei telt Vlaanderen 184.800 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 16.962 of 8,4% minder dan vorig jaar.
Welke opleidingen bieden de beste kansen op de arbeidsmarkt? Naar jaarlijkse traditie brengt VDAB haar Schoolverlatersrapport uit waarin pas afgestudeerden in Vlaanderen een jaar lang gevolgd worden in hun zoektocht naar een eerste job.
Eind april telt Vlaanderen 192.764 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 16.408 of 7,8% minder dan vorig jaar. De Vlaamse werkloosheid krimpt ondertussen sinds augustus 2015.
Bijna 4 op 10 aan het werk na een jaar
Meer dan 1100 hoogopgeleide anderstaligen bereikt dankzij @level2work
ODYN, een Limburgse start-up, lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, de tool die je spelenderwijs inzicht geeft in je talenten. Nadien matcht ODYN je met interessante werkuitdagingen of leerkansen én beloont je daar ook nog eens voor met Talent Coins.
ODYN lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, de tool die je spelenderwijs inzicht geeft in je talenten en je nadien matcht met interessante werkuitdagingen of leerkansen.
Eind maart telt Vlaanderen 198.357 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Het voorbije jaar nam de Vlaamse werkloosheid af met 15.149.
Op het einde van de ‘week van de vrijwilliger’ ondertekenen VDAB en het Vlaamse Steunpunt voor Vrijwilligerswerk (VSVw) een samenwerkingsakkoord waarmee ze het belang van competenties erkennen en valoriseren.
Op het einde van de ‘week van de vrijwilliger’ willen VDAB en het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk het belang van vrijwilligerswerk extra onderstrepen. Dat doen ze door een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met elkaar.
Al sinds 2008 werken Defensie en VDAB intensief samen op drie vlakken: rekrutering, opleiding en uitwerving (einde loopbaan van militairen). Jaarlijks informeert VDAB duizenden werkzoekenden voor jobs binnen Defensie.
Eind februari telt Vlaanderen 205.219 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Het voorbije jaar nam de Vlaamse werkloosheid af met 14.376 of 6,5%. De Vlaamse werkloosheid krimpt sinds augustus 2015.
Al 10 jaar werken Defensie en VDAB intensief samen als partners op vlak van rekrutering, opleiding en uitwerving. Om deze samenwerking extra in de verf te zetten zullen de Ministers van Defensie Steven Vandeput en van Werk Philippe Muyters afzakken naar het Maritiem Centrum van Zeebrugge samen met Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.
Eind januari telt Vlaanderen 209.027 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 13.228 of 6% minder dan vorig jaar.
Werkgever zoekt (technisch) talent
De werkloosheid is vorige maand verder gedaald. Eind december telt Vlaanderen 202.766 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 12.796 of 5,9% minder dan vorig jaar.