Hulp nodig?

U bent hier

Onze persberichten in 2020

Vandaag maakt de Vlaamse Regering het nieuwe VESOC-akkoord ‘Alle hens aan dek’ bekend.
Eind november 2020 telde Vlaanderen 189.699 niet-werkende werkzoekenden. Dit is een stijging met 6,7% tegenover één jaar eerder.
Voor de derde legislatuur op rij sluiten VDAB Oost-Vlaanderen en Stad Gent een samenwerkingsakkoord.
Eind oktober 2020 telde Vlaanderen 191.477 niet-werkende werkzoekenden. Dit is een stijging met 4,1% tegenover één jaar eerder.
Op 4 november verscheen in Knack een artikel over ongepaste praktijken bij loopbaancentra die werken met onderaannemingen. Dit straalt af op de loopbaandienstverlening en de loopbaancheques waar VDAB verantwoordelijk voor is. VDAB waakt over het gebruik en het imago van de loopbaancheques en wil met dit bericht meer duiding bieden, met bijzondere aandacht voor de rol en verantwoordelijkheid van VDAB.
Eind september 2020 telde Vlaanderen 202.583 niet-werkende werkzoekenden. Dit is een stijging met 6,2% tegenover één jaar eerder.
Op de vooravond van de eerste Dag van de Meertaligheid, lanceren Actiris en VDAB samen de campagne 'Een job, c'est aussi un job' om werkzoekenden aan te moedigen om zowel geografische als taalbarrières te doorbreken.
Eind augustus 2020 telde Vlaanderen 213.294 niet-werkende werkzoekenden. Dit is een stijging met 8,6% tegenover één jaar eerder. De sterke impact van de coronacrisis, die in de eerste plaats een gezondheidscrisis is, blijft dus duidelijk zichtbaar in de werkloosheidscijfers.
Eind juli 2020 telde Vlaanderen 211.075 niet-werkende werkzoekenden. Dit is een stijging met 7,9% tegenover één jaar eerder.
Net zoals we tussen april en mei 2020 een lichte daling van het aantal niet-werkende werkzoekenden konden vaststellen, observeren we een daling tussen mei en juni 2020.
Een blik op taalvereisten in vacatures en talenkennis van werkzoekenden.
Competentieversterking is één van de kerntaken van VDAB. Recent onderzoek bevestigt dat (beroepsgerichte) opleidingen en werkplekleren de kansen op werk kunnen verhogen.
Discriminatie raakt ons - als mens én als organisatie. In het licht van de huidige discussies in de politiek en in de samenleving, is het belangrijk te duiden hoe VDAB zich in deze problematiek opstelt.
Dit rapport volgt de jongeren die de school verlieten in 2018 en gaat na hoeveel van hen als werkzoekend zijn ingeschreven bij VDAB op 30 juni 2019.
Het aantal niet-werkende werkzoekenden is tussen april en mei 2020 licht gedaald. Eind mei 2020 telt Vlaanderen 198.283 NWWZ, ten opzichte van 201.757 vorige maand.
Sinds dit jaar hebben we ervoor gekozen om de studie volledig te integreren in onze interactieve toepassing ‘Beroepen in Cijfers’.
Uit veiligheidsoverwegingen sloot VDAB al zijn locaties op 17 maart. Maar vanaf vandaag start de dienst met het heropenen van een locatie in Gent en Kortrijk. Op 18 mei opent telkens één locatie in Antwerpen, Hasselt en Vilvoorde. Op al deze locaties is enkel dienstverlening op afspraak mogelijk.
Voor de tweede maand op rij stijgt de Vlaamse werkloosheid. De coronacrisis, die in de eerste plaats een gezondheidscrisis is, oefent dus ook een duidelijk negatieve impact uit op de werkloosheidscijfers.
Op vraag van minister van Werk, Hilde Crevits, lanceert VDAB vandaag een nieuwe online cursus ‘Veilig van je kot naar je werk’.
De covid-19-pandemie zet ons niet alleen financieel, maar ook mentaal onder druk. Dat voelen we nu al, maar zullen we ook op lange termijn voelen. Om mensen mentaal gezond te houden is een veilige terugkeer naar werk nodig.
Om ervoor te zorgen dat alle cursisten de opleidingen op afstand kunnen volgen, bezorgt VDAB deze week 241 laptops aan cursisten die geen eigen toestel hebben.
Na een periode van bijna vijf jaar, stijgt de Vlaamse werkloosheid deze maand voor het eerst op jaarbasis sinds augustus 2015.
Op 10 maart organiseert VDAB daarom een beleefdag over werken in de zorgsector.
De Vlaamse werkloosheid krimpt sinds augustus 2015: eind februari 2020 telt Vlaanderen 182.441 niet-werkende werkzoekenden.
Krapte zorgt voor meer knelpuntberoepen.
De Vlaamse werkloosheid krimpt sinds augustus 2015: eind januari 2020 telt Vlaanderen 184.003 niet-werkende werkzoekenden.
Op vrijdag 24 januari verscheen er een opiniestuk van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi in De Morgen, waarin ze stelt dat Artificiële Intelligentie (AI) discriminatie op basis van leeftijd, etniciteit of geslacht in de hand kan werken. Gedelegeerd bestuurder van VDAB Wim Adriaens reageerde in een open brief van 26 januari.
VDAB wil samenwerkingsovereenkomsten met alle steden en gemeenten in Vlaanderen
De Vlaamse werkloosheid krimpt sinds augustus 2015: eind december 2019 telt Vlaanderen 178.963 niet-werkende werkzoekenden. Op jaarbasis daalt de Vlaamse werkloosheid met 7.844 eenheden of 4,2%.