U bent hier

Al ruim 2000 bezoekers van de ‘Talent voor sales’- app

In de meest uiteenlopende sectoren zijn werkgevers continu op zoek naar goede vertegenwoordigers en gedreven verkopers. In Vlaanderen zijn er vandaag ruim 98000 vacatures in deze sector. Meer dan 45000 werkzoekenden geven aan dat ze verkoper of vertegenwoordiger willen worden. Om deze match nog beter te kunnen maken hebben VDAB en Cevora de online tool Talentvoorsales.be ontwikkeld.

In het najaar van 2016 werd de app Talentvoorsales.be gelanceerd door VDAB en Cevora. Sindsdien zijn er al 2000 bezoekers geweest die de app hebben bezocht. De meest geraadpleegde rubriek van de app blijkt ‘vaardigheden’ te zijn.

Steven Baczkowski, Instructeur sales VDAB: ‘Het is belangrijk voor potentiële kandidaten om de vaardigheden die nodig zijn voor de job onder de knie te hebben. Voor geïnteresseerde verkopers en vertegenwoordigers is deze app dus een handige tool om die vaardigheden te leren kennen of zelfs even op te frissen.’

Talentvoorsales.be is een tool die de commerciële en communicatieve vaardigheden van verkopers aanscherpt. Het geeft vertegenwoordigers net dat duwtje om met vertrouwen naar de klant toe te stappen, een klacht te behandelen of om je tijd efficiënter in te delen.

Toegankelijk en eenvoudig

De gebruiksvriendelijke tool is makkelijk te downloaden op een smartphone of tablet via Talentvoorsales.be. De app zelf bestaat uit een menu, dat de verschillende fases van een verkoopgesprek doorloopt, is de informatie snel te vinden. Onder andere vind je er tips en verrassende weetjes die van jouw verkoopgesprek een succes maken.
Dankzij de leuke testjes, kan je op een fijne manier vertrouwd raken met verschillende klantentypes. Een denker, een voeler of een doener worden niet op dezelfde manier benadert. De app toont hoe je een klant kan leren kennen en  welke aanpak het best rendeert. Je leert meer over prospecteren, klantenbeheer en hoe je omgaat met klachten. Kortom: de echte kneepjes van het vak!

Talent voor Sales is een opleidingstool voor wie zijn eerste stappen in de sales zet, maar is ook ideaal voor de meer ervaren verkopers of vertegenwoordigers.

Jan Van Eycken, Instructional designer Cevora vzw: ‘In commerciële contacten is het belangrijk om op het juiste moment én op de juiste manier de klant te benaderen om interessante leads om te zetten in resultaten. TalentVoorSales helpt de ervaren én minder ervaren verkopers en vertegenwoordigers om snel en efficiënt steeds dat juiste moment en die juiste manier te kiezen.’

Dirk Schneider, 54j en toekomstig vertegenwoordiger: "Binnenkort start ik voor de eerste keer in een functie als vertegenwoordiger. Talentvoorsales zal onder andere heel handig zijn om nog snel even op te frissen waar ik zoal op moet letten tijdens dat eerste zo belangrijke prospectie bezoek."

Bekijk hier de getuigenissen DanielDirkDominiqueIlse, Joris die de app al hebben gebruikt. 

Meer informatie: 

Shaireen Aftab, Woordvoerder VDAB
shaireen.aftab@vdab.be0486 95 14 49

Hanne Janssens, Verantwoordelijke communicatie Cevora vzw
hanne.janssens@cevora.be09 292 10 41