U bent hier

Bouwunie beloont VDAB en FVB Constructiv met Gouden Baksteen

VDAB en het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid (FVB Constructiv) kregen van de BouwUnie de vijftiende "Gouden Baksteen". Met die prijs beloont de sectororganisatie iemand die "een positieve impact" heeft op de bouwsector. De uitreiking vond plaats in het ICC in Gent.

VDAB en FVB Constructiv krijgen de prijs "voor hun volgehouden investeringsinspanningen in diverse, innoverende en toekomstgerichte bouwopleidingen", verduidelijkt Bouwunie in een persbericht. "Levenslang leren en voorbereiden op evoluties zoals duurzaam bouwen en verbouwen zijn belangrijke aandachtspunten voor de bouwsector."

De jury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vakpers had in het bijzonder lof voor het Centrum Duurzaam Bouwen van de VDAB in Hamme en Talentenwerf, een job- en opleidingspunt bedoeld om arbeiders te vinden voor de grote infrastructuur- en bouwwerken in en rond Antwerpen.

Het VDAB-centrum in Hamme is de eerste opleidingslocatie in Vlaanderen die zich voluit toespitst op duurzame bouwtechnieken, legt Bouwunie uit. Sinds september 2011 worden cursisten er opgeleid in groene beroepen zoals isoleerder ruwbouw-dak en plaatser van zonnepanelen. De nieuwe methoden en technieken kunnen daarna geďmplementeerd worden in de reguliere VDAB-opleidingen en opleidingen van partners.

Talentenwerf geeft dan weer advies en hulp aan bouwbedrijven en hun arbeiders, werkzoekenden, bouwleerlingen en ouders van leerlingen die een bouwopleiding willen volgen. Het gaat volgens Bouwunie om een "unieke samenwerking" tussen de VDAB, de stad en provincie Antwerpen, het
bouwonderwijs en de bouwsector.

Vorig jaar kreeg Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits de prijs, als beloning voor de investeringsinspanningen in openbare werken en mobiliteitsinfrastructuur. 

Meer informatie: 

Anneke Ernon
woordvoerder VDAB 
Tel: 02 506 12 34