U bent hier

Colruyt Group rekruteert vanop afstand

De selectiedienst van Colruyt Group test momenteel een nieuwe rekruteringstool: de ‘JobCam’. Via een interactief 3D-scherm kan je vanop afstand een gesprek voeren met een selectieverantwoordelijke van Colruyt Group. Dit innovatieve en moderne project wordt momenteel getest in de Hogeschool-Universiteit Brussel. Daarna volgen nog testen in een VDAB-kantoor, de Colruyt-winkel in Oudergem en het distributiecentrum Dassenveld in Halle.

Het is niet meer nodig om je naar Halle te verplaatsen om te solliciteren voor een job bij Colruyt Group. Met de JobCam kan je een echt sollicitatiegesprek vanop afstand voeren, en je kan er informatie vragen over vacatures van de groep. Een selectieverantwoordelijke uit de hoofdzetel in Halle verschijnt op het 3D-scherm van de JobCam, en het gesprek kan beginnen. De beeldkwaliteit van het 3D-scherm is heel realistisch. Het is net alsof de personen er ook echt zijn. De gesprekspartners zien elkaar dan ook in ware grootte. Daardoor blijft het gevoel van een live-gesprek behouden.

De JobCam is praktisch, eenvoudig en efficiënt en biedt heel wat mogelijkheden. Ideaal voor selectiegesprekken vanop afstand. Daarnaast neemt de JobCam weinig plaats in, kan je hem overal plaatsen en als sollicitant hoef je niets te doen. Als de sollicitant zijn cv meebrengt, kan hij dat met de selectieverantwoordelijke overlopen tijdens het gesprek.

Voor studenten, werkzoekenden en klanten

Tot 11 mei wordt de JobCam getest in de HUB. De studenten kunnen er meteen solliciteren voor een vakantiejob of vaste job. Ze kunnen er ook terecht met hun vragen over de vele jobmogelijkheden voor pas afgestudeerden.

Greet Raspoet, decaan van de faculteit Economie & Management van de HUB is heel tevreden over dit initiatief: "Wij vinden het belangrijk om onze studenten goed te begeleiden bij de volgende stap in hun loopbaan. We doen dat doorheen het academiejaar via panelgesprekken, sollicitatietrainingen, een jobbeurs en een eigen jobservice. De JobCam van Colruyt Group sluit hier perfect bij aan. Het is niet alleen interessant voor onze laatstejaars, maar ook voor studenten die al wat werkervaring willen opdoen tijdens hun studies. We vinden het dan ook schitterend dat we bij zo'n vernieuwend initiatief betrokken zijn en dat onze studenten kunnen kennismaken met een toekomstige werkgever op een manier die aansluit bij hun leefwereld."

Na 11 mei wordt de test met de JobCam verder gezet in de VDAB, deze keer voor werkzoekenden.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, kijkt uit naar de komst van de JobCam. "Wie werk zoekt, maakt op een heel directe en eenvoudige manier kennis met Colruyt Group als werkgever. Tegelijk ontdekken sollicitanten hoe een job zoeken er in de toekomst uit kan zien. Door de JobCam van Colruyt Group in onze VDAB-vestigingen te plaatsen, brengt de VDAB mensen en jobs letterlijk dichter bij elkaar." 

Daarna verhuist de JobCam naar de Colruyt-winkel in Oudergem. De klanten ontdekken er zo dat Colruyt Group veel meer is dan winkels. De test met de JobCam zal voor jobstudenten ook in het distributiecentrum Dassenveld plaatsvinden.

Meer informatie: 

Jan Derom, persverantwoordelijke Colruyt Group: 0473 92 45 10
Ilse Bellemans, afdelingschef selectie: 02 360 10 40
Corneel Haine, persverantwoordelijke Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB): 0486 42 90 91
Anneke Ernon, woordvoerder VDAB: 02 506 12 34