U bent hier

Een diploma secundair onderwijs behalen en tegelijk een beroep leren bij de VDAB

Vanmorgen ontvingen 22 kortgeschoolde werkzoekenden een diploma secundair onderwijs in het competentiecentrum van de VDAB in Heverlee. De proclamatie vond plaats in aanwezigheid van Pascal Smet, Vlaams minister van onderwijs en Fons Leroy, Gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

De cursisten volgden gedurende 10 maanden een uniek, intensief leertraject waarbij ze een VDAB-beroepsopleiding (o.a. voor onderhoudsmecanicien en boekhoudkundig bediende) combineerden met algemene vorming uit het volwassenenonderwijs. Een diploma is een goede opstap naar de arbeidsmarkt. Ruim 4 op 10 van de werkzoekenden uit de regio Leuven beschikt niet over een secundair diploma. Vooral ongekwalificeerde jongeren lopen een verhoogd risico op werkloosheid.

Dit pilootproject in de regio Leuven brengt de werelden van onderwijs en de arbeidsmarkt dichten bij elkaar. Samen willen de VDAB en het volwassenenonderwijs een antwoord bieden aan de uitdaging van kortgeschoolde werkzoekenden. In 2012-2013 wordt dit traject in de regio verder uitgebreid en vindt het navolging in andere regio's. 

Meer informatie: 

Pieter Tratsaert, L4 volwassenenonderwijs, 0476 50 04 14
Nina Mallants, Onderwijs, 0495 55 74 46
Anneke Ernon, VDAB, 02 506 12 34