U bent hier

Hoe leer je solliciteren? Zomerworkshops en chatsessies voor jongeren bij VDAB

Solliciteren is een vak apart. Hoe schuif je je sterke punten naar voor als je op zoek bent naar je eerste job? En wat als de interviewer vraagt naar je mindere kanten? Dat, en nog veel meer, kunnen jongeren deze zomer gratis leren tijdens een sollicitatieworkshop in hun buurt of bij één van onze e-coaches tijdens een videochat-sessie.

Tijdens een workshop van een halve dag ontdekken ze in een groep hoe je van solliciteren een succes maakt. Je krijgt talloze praktische tips en leert hoe je overtuigend overkomt.  

Jongeren kunnen ook kiezen voor een videochat met een coach. Dan kiezen ze  zelf wanneer ze een afspraak willen. Geen verplaatsing nodig. Gewoon op tijd aan je scherm zitten. Inschrijven kan op http://www.vdab.be/jongeren/workshops/.

“Je bent een straffe pee” 

Jongeren kunnen ook elkaar aanmoedigen om te leren solliciteren. VDAB lanceert de campagne 'Help ook vrienden solliciteren’... Het volstaat om een originele troef van een  vriend of vriendin te bedenken. Dit opschrift wordt op een t-shirt  via Facebook of e-mail in de kijker gezet. Daar kan je AB-concerttickets en een etentje mee winnen. En zo vinden jongeren snel de weg naar de workshops en chatsessies. Deelnemen kan op http://www.betersolliciterenmetvdab.be/.

Meer informatie: 

Anneke Ernon
Woordvoerder VDAB
02 506 12 34