U bent hier

Irisfeest

Voor het tweede jaar op rij nodigen de Brusselse overheidsdiensten hun gebruikers uit om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te komen vieren tijdens het Irisfeest. Afspraak om 12.00 uur aan de Public Corner in het Warandepark, op de hoek van de Hertogsstraat en het Paleizenplein.

Aan de Public Corner kan je de gewestelijke overheidsdiensten van een andere kant leren kennen... Spelletjes, wedstrijden, animatie, ... activiteiten te over voor jong en oud.
Deze diensten zetten zich dagelijks in om je te dienen... Maar tijdens het Irisfeest zullen ze je ook vermaken. MIVB, Perspective.brussels, Cocof, Haven van Brussel, Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, ... Meer dan 15 overheidsinstellingen zullen er hun projecten, beroepsactiviteiten, nieuws voorstellen in een ontspannen sfeer.
Als beroemde gast: de kunstenaar Benjamin Heine.

Een greep uit het programma:
Bij de Haven van Brussel kan je je virtueel laten fotograferen in het havengebied en een afdruk mee naar huis nemen. Neem deel aan een interactieve quiz en win een havenrondvaart. Je kan ook goodies, ballonnen, enz. winnen door deel te nemen aan familiespelletjes.
 
Neem samen met de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel deel aan een virtuele fietswedstrijd en laat je fotograferen in een van onze werkoutfits. Ontdek de wereld met onze gewestelijke partners terwijl de jongsten zich amuseren in ons springkasteel, een fresco maken of ons hun ambities meedelen.   Ten slotte kan je deelnemen aan onze quiz en bijleren over de gewestelijke financiën.
 
Geef het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vorm, samen met perspective.brussels! Vind je huis, school, kanaal op een kaart en kleur de strategische centra van het gewest in en laat ons weten wat je visie op Brussel is.
 
Actiris, Bruxelles Formation en VDAB leiden je door het DOOLHOF van werk en opleiding.
 
Bij beezy.brussels kan je kennismaken met de diensten in je gewest en mooie cadeaus mee naar huis nemen.
 
Bij publicjobs.brussels kan je je kennis testen over het openbaar ambt en alles te weten komen over aanwervingen.
 
Bij Net Brussel kan je je sorteerskills testen (en ook je boogschutterskwaliteiten), informatie inwinnen over de ophalingen, de diensten en opdrachten van het agentschap, en uiteindelijk een echte expert inzake sorteren en openbare netheid worden.
 
Bij de brandweermannen van de DBDMH kan je op een ladder klimmen en leren hoe je je beschermt.
 
Bij Homegrade kan je 'MATerial's Life' uitproberen, een nieuw spel over de kringloopeconomie in je woonplaats. Ontdek de mogelijkheden om het leven van allerlei materialen bij je thuis te verlengen.
 
Bij de MIVB kan je de hele dag terecht in onze wervingsbus en met onze chauffeurs praten, maar je kan er ook meedoen aan een quiz. Aan het einde van de dag ken je de MIVB door en door!
Bij Brussel Preventie & Veiligheid (BPV) kan je deelnemen aan een estafetteloop over de veiligheidsberoepen. Militair, brandweerman, ambulancier, politieagent, gemeenschapswacht. Op uw plaatsen, klaar, start! Trek uw lievelingskostuum aan en win een cadeau voor uw veiligheid. Opgelet! Pik en Pok, de fameuze pickpockets hangen rond aan de stand. Volg hun raad op om je niet te laten bestelen.
Bij de COCOF kan je aan een quiz deelnemen of aan reuzenspellen met eenvoudige regels. Ga naar huis met prachtige prijzen!
 
Bij het Centrum voor Informatica van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan je alles te weten komen over IRISbox dankzij een wedstrijd in de vorm van een uitdaging: bouw het hoogste kasteel van elektronische identiteitskaarten.
 
Er zullen ook heel wat andere instellingen aanwezig zijn:  Brussel Preventie & Veiligheid, Brussel Leefmilieu, Vivaqua, parking.brussels, ... die allemaal hun eigen activiteiten op touw zetten.
 
De Public Corner verwelkomt je op zondag 7 mei van 12.00 tot 18.00 uur in het Warandepark.

 

 

Meer informatie: 

Cabinet Fonction publique : Stéphanie Van Hoof, svanhoof@gov.brussels
Contact beezy.brussels : Marie-Anne Bury,  ma.bury@beezy.brussels, 0471 030 628
Contact VDAB: Natalia Paridaens, natalia.paridaens@vdab.be0496 04 75 49