U bent hier

Jongeren ontdekken beroepen tijdens de doedag: de doedag breidt uit!

Op donderdag 26 oktober 2017 slaan Het Beroepenhuis vzw en VDAB opnieuw de handen in elkaar voor een doedag op verschillende locaties in heel Vlaanderen.

Voor de eerste maal werken ook andere organisaties mee. Zo kan Het Beroepenhuis nog beter op de vraag van scholen inspelen (die veel groter is dan het aanbod). Onder andere Syntra Midden-VlaanderenT-competence center in Tienen en verschillende Limburgse zorgorganisaties stellen hun locatie open.

De organisaties verwelkomen zo'n 2 270 jongeren van het zesde leerjaar verspreid over 36 verschillende locaties.

De kinderen kruipen die dag in de huid van een lasser, een metselaar, een vrachtwagenchauffeur, een keukenmedewerker, een verpleegkundige, een drukvoorbereider en nog vele andere technische en praktische beroepen uit verschillende sectoren (bijvoorbeeld: bouw, horeca, ICT, metaal en technologie, printmedia, schoonmaak, social profit, transport en logistiek, ...).

In kleine groepen doorlopen de kinderen een parcours doorheen de verschillende beroepsactiviteiten. De leerlingen steken zelf de handen uit de mouwen en ontdekken hun talenten onder begeleiding van ervaren instructeurs. In VDAB-competentiecentra krijgen ze daarnaast de hulp van werkzoekende cursisten in opleiding.

Meer informatie en contactgegevens vind je via deze link

Meer informatie: 

VDAB: Shaireen Aftab
shaireen.aftab@vdab.be 
0486 95 14 49

Het beroepenhuis vzw: Nele Van den Bulcke
nele@beroepenhuis.be
09 330 85 50 of 0495 62 90 74