U bent hier

Langdurig werkloze ingenieurs weer aan de slag met hulp Vlaamse universiteiten en VDAB

Komend academiejaar starten een aantal langdurig werkloze ingenieurs een bijscholingstraject in combinatie met een stage in een bedrijf. VDAB en de Vlaamse universiteiten, met steun van Vlaams minister Muyters, hopen hen daarmee weer aan het werk te krijgen. Op woensdag 13 september 2017 stellen Vlaams Minister van Werk Philippe Muytersrector KULeuven Luc Sels en gedelegeerd bestuurder van VDAB Fons Leroy het project voor.

Op de arbeidsmarkt is er steeds meer vraag naar ingenieurs. Toch stijgt ook het aantal ingenieurs dat langdurig werkloos is. Om hier een oplossing voor te bieden, zullen vanaf dit academiejaar een aantal langdurig werkloze ingenieurs stage kunnen lopen bij bedrijven zoals Audi, Niko of Etap. Een dergelijke stage in combinatie met een lessenpakket aan de universiteit zorgt ervoor dat zij weer op de hoogte zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Bovendien raken ze via deze formule ook weer vertrouwd met de complexiteit van de huidige ingenieursjobs. De stage wordt begeleid door universitaire én industriële professionals.

Dit WINWIN-project (Werkzoekende Ingenieurs Werken aan Innovatie) is een initiatief van Vlaams minister Muyters, VDAB en de vijf Vlaamse universiteiten.

Zij stellen het project graag aan u voor op woensdag 13 september 2017 om 9 uur. Naast Philippe Muyters, Fons Leroy en Luc Sels zullen er ook enkele langdurig werkloze ingenieurs en deelnemende bedrijven aanwezig zijn. Zij geven graag meer uitleg bij hun keuze voor dit project.

Graag een seintje via nieuws@kuleuven.be als u aanwezig zal zijn.

 

Programma

  • Verwelkoming door Patrick DanauAlgemeen Directeur Audi Brussels
  • Toelichting door Philippe MuytersVlaams Minister van Werk
  • Toelichting door Fons Leroygedelegeerd bestuurder VDAB
  • Toelichting door Luc Selsrector KU Leuven en professor werk en organisatie
  • Mogelijkheid tot interviews met de aanwezige sprekers en enkele deelnemers van het project

Waar

Audi Brussels, Britse Tweedelegerlaan 201, 1190 Brussel

Wanneer

Woensdag 13 september 2018 om 9.00 tot 10.00 uur
Onthaal vanaf 8.30 uur

Meer informatie: