U bent hier

Luchthavenhuis Brussels Airport geboren

In 2013 wordt op Brussels Airport een Luchthavenhuis geopend, dat mensen en middelen samenbrengt onder 1 dak om een integrale dienstverlening te bieden aan werkzoekenden, werknemers en
werkgevers.

Brussels Airport is na de haven van Antwerpen de belangrijkste plaats van tewerkstelling en economische groei in ons land. Met het Luchthavenhuis willen de initiatiefnemers de werkgelegenheid en de instroom van nieuwe werknemers op de luchthaven verbeteren en versnellen, naar voorbeeld van het havencentrum van Lillo en het Beroepenhuis in Gent.

Het Luchthavenhuis is een gezamenlijk initiatief van The Brussels Airport Company, POM Vlaams-Brabant, Voka kvk Halle-Vilvoorde, VDAB, De Lijn Vlaams-Brabant, de Provincie Vlaams-Brabant en RESOC Halle-Vilvoorde.

Belangrijk hierbij is de nauwe samenwerking met de tegenhangers uit Brussel en Wallonië van de verschillende partners, zoals BECI, UWE, ACTIRIS, FOREM, TEC en MIVB. De gezamenlijke aanpak zal de verschillende stakeholders toelaten om het aanbod van bestaande initiatieven rond werkgelegenheid op Brussels Airport verder uit te diepen en te verruimen.

Bestaande initiatieven zijn de dienstverlening van VDAB, ACTIRIS en FOREM aan werkzoekenden in de luchthavenregio, de trainingen van de Airport Academy, het START- openbaarvervoeraanbod van De Lijn. Nieuwe initiatieven zijn de uitbouw van een infocentrum en werken aan een educatief aanbod naar scholen en werkzoekenden.

Het Luchthavenhuis opent in 2013 officieel zijn deuren in gebouw 706 op Brucargo. 

Meer informatie: 

Anneke Ernon
woordvoerder VDAB 
Tel: 02 506 12 34