U bent hier

Meer dan 7000 bezoekers en 50 bedrijven in het RSCA-stadion in Anderlecht

Job Contact -een samenwerking tussen de VDAB en Actiris- kreeg vandaag meer dan 7000 bezoekers over de vloer. De meer dan 50 deelnemende bedrijven zijn enthousiast. "De opkomst is enorm groot. We hebben 120 kandidaten ontmoet, ook profielen die we doorgaans niet zo snel vinden", aldus Krista Van Opstal, van De Lijn Vlaams-Brabant. “We zijn vooral op zoek naar buschauffeurs met een goede kennis Nederlands en we hebben vandaag een 90-tal potentiële kandidaten gezien voor een verdere opvolging’’. Ook Colruyt is tevreden met een 200-tal kandidaten. ‘’We zorgen intern voor een verdere opvolging. Iedereen die een gesprek heeft gehad krijgt nog een reactie’’.

Ook voor wie (ander) werk zoekt, is de beurs interessant. "Ik zoek een job in de beveiligingssector en heb hier al goede contacten gelegd met werkgevers", aldus Myriam uit Halle. “Job Contact is een aanrader omdat je de bedrijven persoonlijk ontmoet en je onmiddellijk een eerste gesprek kunt hebben”.

De VDAB en Actiris nodigden werkzoekenden uit om rechtstreeks kennis te komen maken met diverse bedrijven en hun vacatures. De bezoekers kwamen zowel uit Brussel als uit Vlaams-Brabant. Op de informatiestand van de VDAB en Actiris konden mensen terecht met vragen over werk, tewerkstellingsmaatregelen, opleidingen, sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding. De consulenten gaven er ook tips rond het opstellen van een verzorgde cv. Ook Bruxelles Formation en le Forem bezorgden concrete informatie omtrent opleidingen en werkaanbiedingen.

Meer informatie: 

Anneke Ernon
woordvoerder VDAB
Tel: 02 506 12 34

France Marage
communicatieverantwoordelijke Actiris
Tel: 0497 599 111