U bent hier

Persuitnodiging: ‘Op talent staat geen leeftijd'

Vandaag is één vierde van de Vlaamse werkzoekenden ouder dan 50 jaar. Met de stijgende conjunctuur zien we de werkloosheid dalen en de vacatures stijgen. De werkzaamheidsgraad van de groep tussen 50 en 54 jaar stijgt goed. Maar bij de 55- tot 59-jarigen is de stijging minder sterk. De activering en validering van de talenten en competenties van deze meer ervaren groep mensen is voor Vlaams minister van Werk Philippe Muyters een speerpunt van het beleid.
VDAB zet dit najaar extra in op deze doelgroep en laat hen zelf het heft in eigen handen nemen. Als 55-plusser is netwerken ‘de’ manier om aan een job te geraken. Daarom biedt VDAB hen de unieke kans om zelf een netwerkevent te organiseren voor 55 plussers en werkgevers. Niet alleen het netwerkevent is nuttig. Met de voorbereiding ervan doen de 55 plussers zelf ook ervaring op en kunnen dit als troef gebruiken tijdens hun sollicitaties.   

Aanstaande dinsdag zullen Vlaams minister van Werk Philippe Muyters en gedelegeerd bestuurder van VDAB Fons Leroy deelnemen aan een werkgroep van 55 plussers die volop het netwerkevent in hun provincie aan het voorbereiden zijn.

Je kan Vlaams minister van Werk Philippe Muyters, gedelegeerd bestuurder van VDAB Fons Leroy en enkele aanwezige 55 plussers interviewen.

Waar

Diestsepoort 6/63, 3000 Leuven,  (VAC Leuven, vlakbij station)

Wanneer

Dinsdag 19 september 2017 om 15:00

Meer informatie: 

Thomas Pollet, woordvoerder minister Muyters
0474 69 56 08thomas.pollet@vlaanderen.be

Shaireen Aftab, woordvoerder VDAB
0486 95 14 49shaireen.aftab@vdab.be