U bent hier

Opendeur in Maritiem Opleidingscentrum VDAB Zeebrugge

Op 1 september zet het Maritiem Centrum van VDAB in Zeebrugge de deuren wagenwijd open voor het publiek. Kom kennismaken met de diverse maritieme opleidingen die VDAB geeft aan werkzoekenden en werknemers in het nieuwe opleidingscentrum. Het opleidingscentrum zal tijdens de opendeur op volle toeren draaien.

Kom virtueel visscholen opsporen en probeer de grootste vangst te behalen. Neem plaats in de machinekamer van een bagger-, container- of visserschip en leer werken aan de impressionante scheepsmotoren. In de nieuwe vaarsimulatoren vergeet je eventjes waar je bent en waan je je echt op zee… Wie last heeft van zeebenen en liever vaste grond onder de voeten heeft, kan getuige zijn van man overboord oefeningen en ook overlevingstechnieken op zee worden gedemonstreerd.

Gloednieuw is het ponton ‘Fons’, genoemd naar VDAB-topman Fons Leroy. Het ponton samen met de offshore kraan met giek van 30m is het resultaat van de samenwerking tussen VDAB en de baggerbedrijven DEME en Jan De Nul. Deze nieuwe installatie wordt vanaf september ingezet voor de offshore opleidingen bestemd voor mensen die werken aan windmolenparken op zee. Cursisten die hun offshore opleiding met succes beïndigen, ontvangen het internationaal erkende OPITO-certificaat (Offshore Petroleum Industrie Training Organisation). Dit garandeert hen grote tewerkstellingsmogelijkheden in de offshore sector.

Na je maritieme exploratietocht kun je nog nagenieten met een natje en een droogje. Ook voor de allerkleinste bezoekers is er animatie voorzien.

Afspraak op zaterdag 1 september van 10 tot 18u in de Lanceloot Blondeellaan 9 in Zeebrugge!

Meer informatie: 

Lien Leroy
persverantwoordelijke VDAB West-Vlaanderen
0478 77 61 49 of lien.leroy@vdab.be