U bent hier

Persuitnodiging: Presentatie taalarme screening voor anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond van VDAB door Minister Muyters

Naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag zetten Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters samen met Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB, een nieuwe technische taalarme screening in de kijker voor anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond.
Dit is een van de acties die kaderen in het bredere actieplan van VDAB 'Integratie door werk'. Er zal ook een presentatie volgen van het actieplan 'Integratie door Werk'. 

Dit actieplan is erop gericht om anderstalige werkzoekende met een migratieachtergrond sneller en op maat aan het werk helpen. De lineaire trajecten, die vaak lang duurden, worden hiermee doorbroken. Dankzij de taalarme technische screening kunnen de talenten en competenties van anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond herkend worden. Taal is niet langer een barrière maar een competentie waar men op de werkvloer kan aan werken. 

Wil je weten hoe deze taalarme screenings in de praktijk verlopen? Kom dan zeker naar de persconferentie waar je dat 'live' kunt meemaken. 

Wanneer?

Dinsdag 20 juni 2017, om 14:30 - 16:00

Waar?

Competentiecentrum Herentals VDAB, Brigandsstraat 1, 2200 Herentals 

Programma:

14:30 - 14:40 Inleidend woord van Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters 
14:40 - 15:00 Presentatie actieplan VDAB 'Integratie door werk' door Patrick Noël Vercruysse, programmamanager 'Integratie door Werk' VDAB
15:00 - 15:20 Bezoek atelier - taalarme screenings 
15:20 - 15:30 Afsluitend woord van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB
15:30 - 16:00 Mogelijkheid tot vragen en interviews van de aanwezigen

Graag een seintje indien je aanwezig kunt zijn aan shaireen.aftab@vdab.be

Meer informatie: 

Shaireen Aftab, woordvoerder VDAB
shaireen.aftab@vdab.be, 0486 951 449

Thomas Pollet, woordvoerder kabinet Philippe Muyters 
thomas.pollet@vlaanderen.be, 0474 695 608