U bent hier

Persuitnodiging: VDAB en uitzendsector werken samen voor duurzame tewerkstelling

De samenwerking tussen publieke en private actoren is een succesverhaal op vele vlakken. Onder meer het uitwisselen van vacatures is een win-win. Door mee te stappen in de ‘werken met competenties’-aanpak van VDAB bij het opmaken van vacatures, bereikt de samenwerking VDAB-uitzendsector een heel nieuw niveau. De focus op vaardigheden, los van diploma’s, opent de deur voor een heel nieuw soort duurzame tewerkstelling. Konvert, Randstad en Tempo-Team stappen mee als pioniers en Federgon ondersteunt actief.
 

Succesvolle publiek-private samenwerking

Sinds een aantal jaar is er een nauwe samenwerking tussen VDAB en de uitzendsector. De hoofddoelstelling van deze publiek-private samenwerking is steeds geweest om een meerwaarde te creëren voor werkzoekenden en werkgevers in Vlaanderen. Bovendien laat dit aan de betrokken publieke en private partners toe om zich te focussen op hun kerntaken en bevestigt de samenwerking de regietaak van VDAB.

Uitwisselen van vacatures VDAB - uitzendsector

Het uitwisselen van vacatures is een duidelijk voorbeeld van een win-win. Door te werken met eenzelfde XML-standaard zijn de back-offices van alle betrokken partijen perfect op elkaar afgestemd en kunnen gegevens op een transparante en geüniformiseerde manier worden uitgewisseld. Hierdoor kan VDAB voor werkzoekenden een zo ruim mogelijk beeld scheppen van alle bestaande vacatures en vindt de uitzendsector extra kandidaten voor haar openstaande jobs.

Naar een hoger niveau

Op 27 maart 2013 is de start gegeven van het proefproject “werken met competenties in het kader van HR-XML”. Hiermee gaat de publiek-private samenwerking nog een stap verder. Er is bewust gekozen om te werken op basis van competenties in het kader van de vacature-uitwisseling via HR-XML. Deze nieuwe benadering - en de services die VDAB hiervoor ter beschikking stelt - beantwoordt aan een reële nood op de arbeidsmarkt. Naast de kwantitatieve noden worden we immers ook met heel wat kwalitatieve tekorten geconfronteerd. Vertrekpunt zijn enerzijds de concrete competenties nodig voor een job - los van diploma’s. Door anderzijds de competenties van kandidaten in kaart te brengen en - indien nodig- bij te sturen, kunnen werkgevers en werknemers op een nog duurzamere manier gematcht worden. Uitzendkantoren Konvert, Randstad en Tempo-Team stappen als pioniers mee in dit verhaal. Federgon is erg tevreden over de samenwerking en steunt dit proefproject dan ook actief.

Wie: VDAB, Federgon, Konvert, Randstad, Tempo-Team

Wat: Voorstelling proefproject "werken met competenties in het kader van vacature-uitwisseling"

Wanneer: donderdag 13 februari 2014, 9u30 tot 12u00 Waar: RSCA Anderlecht, Congress Center Saint-Guidon, Théo Verbeecklaan 2, 1070 Anderlecht (metro: Sint-Guido, auto: best parking oprijden via kant Lindeplein)
 

Programma

09u30: onthaal koffie - thee - cake

10u00: welkomstwoord - toelichting programma

10u10: Paul Verschueren (Federgon)

10u25: Fons Leroy (VDAB)

10u40: Panelgesprek: Randstad en Tempo-team (Jan Denys) - Konvert (Koen Vanneste)

10u50: demo van het systeem

11u05: vragen

11u15: afsluitend woordje Paul Danneels (VDAB ICT)

11u25: apero - broodje - soep + mogelijkheid tot individuele interviews met de sprekers
 

Contact

VDAB

Bartelijne van den Boogert, woordvoerder 0499 54 16 77, bartelijne.vandenboogert@vdab.be

Federgon

Paul Verschueren, Directeur Vlaanderen 02 203 38 03, paul.verschueren@federgon.be

Konvert

Koen Vanneste, ICT Manager 056 240 121, koen.vanneste@konvert.be

Randstad & Tempo-Team

Jan Denys, Director External Communication & Public Affairs 0495 59 94 15, jan.denys@randstad.be Caat Devroedt, Director Business Excellence & Concepts 0497 51 65 21, caat.devroedt@randstad.be Bruno Bradt, Senior Advisor Business Excellence 0494 13 05 96, bruno.bradt@randstad.be