U bent hier

VDAB massaal de straat op voor de IBO-dag

Persuitnodiging 8 november 2018

Op 8 november trekken zo’n 5000 werknemers van VDAB voor de vijfde keer de straat op met één missie: méér dan 20.000 bedrijven overtuigen dat een individuele beroepsopleiding (IBO) de perfecte oplossing is voor het invullen van hun vacatures. De campagne bestaat uit een flyerteam, een callcenter team en een ‘pakjesdienst’. Ook gedelegeerd bestuurder Fons Leroy neemt deel, samen met de partners van VDAB. 

Pluspunt: géén ervaring

Er zijn ontzettend veel vacatures, maar toch blijft het voor bedrijven soms moeilijk om de juiste kandidaat te vinden. VDAB wil alle middelen inzetten om de bedrijfswereld bij te staan in zijn ‘war for talent’. Vaak hebben kandidaten wel veel troeven in huis, maar missen ze ervaring of het juiste diploma. Een individuele beroepsopleiding (IBO) is het antwoord om vacatures in te vullen. Want zo leiden werkgevers een werkzoekende zelf op tot de ideale werknemer. Geen (relevante) ervaring is dan zelfs...een pluspunt.

Dat is de pitch waarmee VDAB en zijn partners op donderdag 8 november massaal naar de bedrijven stappen. Door zo'n grote actie bereiken VDAB en partners op één dag meer dan 20.000 werkgevers met een concrete oplossing.

Massaal de straat op

Dit jaar wil VDAB, naast het flyeren en bellen in een pop-up callcenter ook de werkgevers verrassen met een 'pakjesdienst'. De gespecialiseerde IBO-bemiddelaars pakken letterlijk uit met de ideale medewerker voor de werkgever. De 'pakjesdienst' verwent 1000 werkgevers die een vacature hebben met een cadeautje.

VDAB blijft - zoals altijd - bereikbaar voor vragen op het gratis nummer 0800 30 700 van 8.00 uur tot 19.00 uur.

Vernieuwde IBO

Met een IBO leidt een werkgever zelf de ideale werknemer op via een training op de werkvloer van minimum één maand en maximum zes maanden. Het resultaat: een medewerker volledig op maat van zijn of haar bedrijf. Na het succesvol afronden van een IBO krijgt de IBO’er een contract (van bepaalde of onbepaalde duur) in het bedrijf, waardoor vacatures sneller ingevuld geraken. Tussen juli 2017 en juni 2018 startten er 14.792 IBO’s. Ruim 90% van de IBO-cursisten is zes maanden na opleiding nog steeds aan het werk. Dankzij deze formule is een gebrek aan ervaring geen nadeel meer.

Het systeem is nu nog gebruiksvriendelijker, transparanter en eenvoudiger. Sinds september 2018 verloopt de volledige aanvraag digitaal en betaalt de werkgever een vaste premie per maand zonder dossier-, verplaatsings- en andere kosten.

 
Programma

Wanneer? 8 november 2018 van 9.15 tot 11.00 uur 

Waar? VDAB - Kongostraat 7 - 9000 Gent

9.15 - 9.30 uur: alle VDAB-medewerkers trekken de straat op

9.30 - 10.00 uur: mogelijkheid tot interviews met Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB en met de vertegenwoordigers van de werkgeversorganisaties: Jos Vermeiren (directeur Unizo Oost-Vlaanderen), Sonja Teughels (senior adviseur Arbeidsmarkt VOKA), Christine Mattheeuws (voorzitter NSZ), Ann Gaublomme (directeur Verso)

10.00 - 10.30 uur: Fons Leroy en de vertegenwoordigers van de werkgeversorganisaties nemen plaats in het callcenter en zullen werkgevers informeren over de mogelijkheden en voordelen van een IBO

10.30 - 11.00 uur: Fons Leroy gaat op stap met de VDAB-pakjesdienst en bezoekt een KMO in de buurt

Wij hopen u daar te mogen verwelkomen.