U bent hier

VDAB nam deel aan jobbeurzen in Spanje en Portugal

De VDAB heeft in de eerste helft van 2012 deelgenomen aan jobbeurzen in Spanje en Portugal. De bedoeling was om via actieve internationale bemiddeling een oplossing te bieden voor de invulling van vacatures voor 2 knelpuntberoepen: ingenieurs en verpleegkundigen.

In mei 2012 heeft de VDAB deelgenomen aan een jobbeurs in Lissabon, georganiseerd door het IEFP (de Portugese publieke arbeidsbemiddelingsdienst). Deze jobbeurs wilde Portugese ingenieurs bemiddelen op vacatures in Vlaanderen (en enkele andere Europese landen / regio’s die ook aanwezig waren op deze jobbeurs). Aan deze beurs namen 17 Vlaamse bedrijven deel. Begin november zijn er 36 Portugese ingenieurs aangeworven bij 12 van de 17 bedrijven. Twee aanwervingen zijn gerealiseerd via een virtuele jobbeurs.

Eind juni 2012 organiseerde de VDAB in samenwerking met het INEM (de Spaanse publieke arbeidsbemiddelingsdienst) een jobdag voor Spaanse verpleegkundigen waar 4 Vlaamse werkgevers aan deelnamen. Het INEM selecteerde 400 werkzoekenden uit voor de beurs. Dit heeft voorlopig geleid tot de aanwerving van 12. Daarnaast zijn er nog 35 Spaanse kandidaten waarvan de sollicitatieprocedure nog niet volledig is afgerond.

Op 19/20 september en op 25/26 oktober organiseerde de Portugese publieke bemiddelingsdienst opnieuw een jobbeurs voor ingenieurs en/of verpleegkundigen in Lissabon, waarop de VDAB in totaal met 15 werkgevers en enkele partnerorganisaties aanwezig was. Hiervan zijn nog geen resultaten bekend over aanwervingen. Voorlopig zijn er nog 2 beurzen in 2013 gepland in Polen en Spanje.

Meer informatie: 

Anneke Ernon
woordvoerder VDAB 
Tel: 02 506 12 34