U bent hier

VDAB neemt deel aan de Zuiddag op 18 oktober

Op 18 oktober gaan Vlaamse en Brusselse scholieren één dag werken. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Vooraf maken ze op school kennis dit project. Zuiddag bestaat sinds 2006 in België. Maar het oorspronkelijke idee komt van Noorwegen. Sinds het ontstaan daar in 1964 namen tal van andere landen het concept over.

Fons Leroy, Gedelegeerd bestuurder VDAB: "Wij nemen graag deel aan de Zuiddag, want bij de VDAB weten we maar al te goed hoe belangrijk het is voor jongeren om de eerste verkennende stappen naar werk te zetten. Zuiddag geeft aan jongeren een uitgelezen kans om kort kennis te maken met de werkvloer.  En daar steunen ze ook nog eens een goed doel mee. Twee vliegen in één klap!" Ook Fons Leroy staat zijn job voor een dag af aan twee leerlingen.

De VDAB heeft ook werkgevers uit haar netwerk warm gemaakt om deel te nemen aan de Zuiddag en leverde een bijdrage aan het lespakket ‘Hoe solliciteren?’. Dat pakket bereidt de leerlingen voor op hun sollicitatie voor een Zuiddagjob.

www.zuiddag.be

Persmoment

We voorzien een persmoment met Fons Leroy en zijn twee Zuiddag-leerlingen om 11u bij de VDAB in Antwerpen, Somersstraat 22, 2018 Antwerpen (vergaderzaal 205). Graag een seintje als je hieraan wil deelnemen.

Meer informatie: 

 Anneke Ernon
woordvoerder VDAB
Tel: 02 506 12 34

Marie Martens
coördinator Zuiddag VDAB
Tel: 02 506 13 70