U bent hier

VDAB wint ‘beste productie voor Training’ op Festival van de Bedrijfsfilm

Eigen whiteboardproductie vertelt in 12 minuten aan VDAB-medewerkers waar het beleid vandaan komt, wat de rol is van de VDAB, vandaag en in de toekomst.

Waarom doet de VDAB wat ze doet? En waar komt het VDAB-beleid eigenlijk vandaan? Wat is de rol van de VDAB op de arbeidsmarkt in de toekomst?

Medewerkers hebben een overzichtelijk verhaal nodig. Een animatie van 12 minuten brengt een boeiende kijk op de Vlaamse arbeidsmarkt van vandaag en van de toekomst. Deze productie werd volledig in eigen huis ontwikkeld voor en door de medewerkers van de VDAB. http://www.youtube.com/watch?v=tSNFnbqPhfY

Zonet werd de VDAB-productie bekroond op het Festival van de Bedrijfsfilm in het Kinepolis Event Center Antwerpen in de categorie ‘Training’. Daarin zitten audiovisuele opleidingsprogramma’s en films die gebruikt worden in het kader van opleidingen en trainingen voor medewerkers.

Fons Leroy, Gedelegeerd bestuurder VDAB, is trots op de prijs: “We hebben hier heel uiteenlopend talent in huis: tekeningen, script, regie, klank, voice over, montage,... zijn allemaal 100% VDAB. Deze productie is het resultaat van talent en van teamwerk van mensen die zelfs nooit eerder zo’n productie hadden gemaakt." De film valt in de smaak, aldus Leroy: “Zowel binnen als buiten de VDAB werd de productie al vaak bekeken. De kijker ziet op een heldere manier hoe de VDAB werkt en waarom. Tegelijk geeft de film aan welke uitdagingen ons in de toekomst te wachten staan.”

Het Festival van de Bedrijfsfilm verwelkomt meer dan 400 bedrijven en productiehuizen. In een award-show worden de beste Belgische bedrijfsfilms van het afgelopen jaar in diverse categorieën voor een breed publiek in de kijker gezet. "Dat dit jaar meer dan 400 bedrijven en productiehuizen elkaar ontmoeten op dit Festival bewijst dat bewegende beelden meer dan ooit een centrale plaats innemen in de communicatiemix van bedrijven en organisaties", zegt Sanne De Groof, persverantwoordelijke van het event. 

De organisatie van het Festival van de Bedrijfsfilm is in handen van acht laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement van de Plantijn Hogeschool in Antwerpen.
http://www.festivalvandebedrijfsfilm.be.

Vorig jaar sleepte de VDAB al een prijs in de wacht in de categorie ‘product/productie’ met "VDAB Eurospot" van VDAB door Sputnik TV. http://www.festivalvandebedrijfsfilm.be/winnaars.html

Meer informatie: 

Anneke Ernon
woordvoerder VDAB 
Tel: 02 506 12 34