U bent hier

Nieuwsbrief voor partners - juni 2014

Nieuwe samenwerkingsvorm met partners

Vanaf 1 oktober 2014 zal VDAB voor de aflopende opdrachten uit de tender competentieversterking en een aantal andere provinciale opdrachten een nieuwe aanpak voor uitbestedingen hanteren: het kwalificatiesysteem. Dit nieuwe kwalificatiesysteem werd op 13 juni gepubliceerd op e-notification. Het houdt in dat VDAB partnerorganisaties kwalificeert die beroepsgerichte competentieversterking aan werkzoekenden kunnen bieden, waardoor ze voor een periode van vier jaar, tot uiterlijk 31 december 2018, gekwalificeerd zijn om deel te nemen aan opdrachten voor beroepsgerichte competentieversterking.

De administratieve last, verbonden aan de selectiefase van terugkerende opdrachten, wordt daardoor voor alle partijen sterk gereduceerd. Geïnteresseerde partners kunnen permanent intekenen op het kwalificatiesysteem via e-tendering. Kandidaturen die volledig zijn en ingediend worden vóór 1 augustus 2014, zullen met voorrang behandeld worden tegen 1 oktober 2014.

Lees meer op http://partners.vdab.be/kwalificatiesysteem.

Bedrijven leveren schat aan informatie

Bedrijven die extra dienstverlening krijgen bij het invullen van hun vacature moeten vanaf juli verplicht aan VDAB feedback geven over sollicitaties van werkzoekenden die de Vlaamse arbeidsbemiddelaar begeleidt. "De maatregel moet toelaten werkzoekenden beter naar een job te leiden". Dat zegt topman Fons Leroy . "Het systeem van verplichte sollicitatiefeedback bestaat al voor vijftigplussers", zegt Leroy. "Daar hebben we hele goeie ervaringen mee. Zo goed dat we het uitbreiden naar alle sollicitanten die VDAB begeleidt."

Zowel de werkzoekenden, de werkgevers als de consulenten kunnen de sollicitatiefeedback lezen in Mijn Loopbaan of bij de opvolging van de vacature.

Vanaf 1 juli vind je alle informatie op de website van VDAB.

Wereldstandaard voor VDAB-opleidingen domotica

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen, zoals verwarmen, ventileren, verlichten en diensten uit de woon- en/of zorgomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, enz.).

KNX is een wereldwijde officiële standaard voor de manier waarop de componenten van domotica of gebouwautomatisering met elkaar communiceren.

Naast de Thomas Moore hogeschool is VDAB de enige opleidingsverstrekker in België die cursussen op het niveau Advanced mag organiseren.

Lees meer

Succesvolle samenwerking tussen partners

Partena en VDAB organiseerden samen een mobiele opleiding schoonmaak. 10 mensen maakten de opleiding af en werden door Partena onmiddellijk aangeworven om de openstaande vacatures bij de dienstencheque-afdeling van het bedrijf in te vullen. Mobiele opleidingen in samenwerking met VDAB bieden op die manier aan werkzoekenden kansen om zich professioneel te scholen en een baan in eigen streek te vinden.

Lees meer

Prettige vakantie