U bent hier

VDAB werkt samen met de kunstensector

Een unieke samenwerking met de kunstensector

screenshotOm aan deze specifieke noden tegemoet te komen, heeft de VDAB een unieke samenwerking opgezet met 14 organisaties uit de kunstensector zelf.

Op vdab.be/creatief vind je jobs, opleidingen en info in en over de artistieke en creatieve sector. Via deze website willen we ook werkgevers uit de artistieke sector aansporen om hun vacatures bij de VDAB te publiceren. Zo stemmen we onze dienstverlening beter af op hun specifieke noden.

Ook intern heeft de VDAB de nodige expertise opgebouwd

Het verruimd oriënteren van werkzoekenden, die een beroep uitoefenen met een cyclisch karakter, inclusief kunstenaars, is een hele uitdaging en vraagt specifieke expertise. De voorbije maanden kregen 22 VDAB-consulenten een driedaagse opleiding over de zeer specifieke werkloosheidsreglementering in de sector, de opleidingsmogelijkheden, stages en ervaringsbewijzen voor de werkzoekende kunstenaars.

Onze collega’s oriënteren of ondersteunen voortaan werkzoekenden binnen hun regio. Ze sporen ze aan om naast een artistieke beroepskeuze ruimer te solliciteren en een job te zoeken die aansluit bij hun competenties, binnen een vooropgesteld loopbaanperspectief.