U bent hier

Samenwerwerkingsovereenkomst VDAB – Federale Politie

VDAB en de Federale Politie sloten een samenwerkingsovereenkomst waarbij de Federale Politie zijn buitendienst gestelde voertuigen aan de VDAB beschikbaar stelt. De voertuigen worden in VDAB opleidingen ‘koetswerkhersteller en auto- en bedrijfsvoertuigentechniek’ gebruikt als oefen- of didactisch materiaal. In ruil zal VDAB in zijn 5 competentiecentra kleine en middelgrote herstellingen aan de mechaniek of het koetswerk van de wagens uitvoeren. Voor de cursisten is het een praktisch werk tijdens de opleidingen.

De overeenkomst werd op 28 januari ondertekend door Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB en Johan Mahieu, hoofdcommissaris van de Federale Politie. Deze samenwerking tussen 2 overheidsdiensten zorgt voor een efficiënte besteding van publieke middelen. Daarnaast is deze samenwerking voor de beide partijen een win-win situatie. VDAB krijgt vooral:

  • De aanwezigheid van opleidingsvoertuigen, zonder meerkosten
  • Praktische opleidingen aan echte voertuigen voor onze cursisten. Ze moeten niet langer uitsluitend met oefenonderdelen werken.
  • Een belangrijke kostenbesparing voor onze opleidingen, vermits de Federale Politie de nodige wisselstukken, grondstoffen en materialen levert.