U bent hier

Sollicitantendag

Persuitnodiging - VDAB zet talent Vlaamse jongeren in de spotlight

Op 25 september 2014 tussen 10u en 17u organiseert VDAB een sollitantendag voor jonge werkzoekenden in heel Vlaanderen. Tijdens deze dag leren jongeren VDAB op een ludieke manier kennen. Bovendien beantwoorden de VDAB-consulenten alle vragen rond solliciteren en de arbeidsmarkt. De thuisblijvers kunnen terecht bij de VDAB online-coaches.

Wat gebeurt er?
Terwijl de IBO-dag van begin dit jaar specifiek gericht was op KMO’s, kiest VDAB nu bewust voor een groots event voor jongeren. Op donderdag 25 september komen jongeren over heel Vlaanderen aan hun trekken met een speciale ‘sollicitantendag’. Ze kunnen hun cv laten nalezen, workshops over solliciteren volgen en tips krijgen om hun online dossier zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In de online corner ontdekken ze de VDAB-apps en leren meer over solliciteren via sociale media. Daarnaast kunnen jongeren een bezoek brengen aan een opleidingscentrum. Misschien hebben ze immers nood aan nieuwe competenties om op de arbeidsmarkt hun plaats te vinden.

Het volledige programma en de deelnemende VDAB kantoren vind je hier

Waarom?
Jeugdwerkloosheid staat hoog op de agenda voor VDAB. De economische crisis en de realiteit van de arbeidsmarkt, waar de vraag van werkgevers vaak slecht overeenkomt met het profiel van de werkzoekenden, maken het vinden en houden van een job extra moeilijk. Jongeren - zeker de laaggeschoolde - zijn van deze situatie vaak het eerste slachtoffer. Vlaanderen telde in augustus dit jaar 59.254 werkzoekenden tussen de 18 en 25 jaar. Dat is 23,8% van het totale aantal werkzoekenden. Meer dan een derde van deze jonge werkzoekenden is laaggeschoold. Toch zijn deze jongeren de toekomst. Ze mogen hun start op de arbeidsmarkt niet missen. Reden te meer om in jongeren te investeren.

Vaak is het enige wat jongeren over VDAB weten, dat ze zich daar 'moeten' komen inschrijven. Maar VDAB is zoveel meer! Onder meer handige tools, gratis apps,  webcursussen, opleidingen en natuurlijk de goedgevulde vacaturedatabank. De dienst wil jeugdige werkzoekenden helpen hun talenten in kaart te brengen in functie van het vinden van een job en hen meer vertrouwd maken met de arbeidsmarkt. Door VDAB op een andere manier te leren kennen, hopen de medewerkers dat jongeren VDAB in de toekomst zullen contacteren met al hun loopbaanvragen.

ps: Lieve, werkzoekende piranha?