U bent hier

Word hulpkelner

Onze opleidingen zijn er voor iedereen: man, vrouw, vluchteling, anderstalig, jong, oud... Grijp je kans en geef richting aan je leven!

Wat doet een hulpkelner?

Als hulpkelner dien je gerechten op in een restaurant. Concreet doe je de 'mise-en-place' van de zaal en ruim je ze op, dek je de tafels, ontvang je de klanten, neem je de bestellingen op en geef je ze door aan het buffet- of keukenpersoneel. Vervolgens stel je de gerechten voor aan de klanten, serveer je ze, maak je de rekening en reken je af. Soms moet je de gerechten verdelen in porties en ze op de borden schikken. Bovendien kan het zijn dat je een team van kelners leidt.

Tijdens het werk heb je veel contact met de klanten. Lang rechtstaan en veelvuldig heen-en-weergeloop tussen de zaal en de keuken horen erbij. De werkuren verschillen van dag tot dag en je werkt ook op zon- en feestdagen. Drukke periodes en rustige wisselen elkaar af.

  • Wil je meer info over dit beroep? Lees de beroepenfiche.
  • Wil je weten wat de tewerkstellingskansen zijn? Bekijk de vacatures in de VDAB-jobdatabank.

Hoe word ik hulpkelner?

VDAB organiseert regelmatig uitstekende opleidingen hulpkelner. Na de lessen in het opleidingscentrum, volgt er een bedrijfsstage zodat je praktijkervaring kan opdoen.