U bent hier

Online leren: vernieuwd aanbod!

Bij VDAB kan je heel wat gratis online cursussen volgen als je werkzoekend bent, werknemer, student, huisvrouw of gepensioneerd.

Sinds kort hebben we een aantal nieuwkomers in ons aanbod. We zetten ze voor je op een rij:

Commercieel en sales

 • E-commerce en e-marketing: deze cursus neemt je mee in de wereld van de e-commerce en e-marketing. De grote kapstok is de customer journey, waarbij de klant centraal staat. Zijn 'reis', zijn beleving moet optimaal zijn. Hoe kunnen webshop, search engine marketing, GDPR, online klantenservice, e-mailmarketing en socialemediamarketing hiertoe bijdragen? Lees en ervaar!
   
 • Kennismaking met CRM: CRM of Customer Relationship Management is een Engelstalige benaming voor klantrelatiebeheer. In deze introductiecursus leer je wat CRM is en hoe bedrijven het gebruiken om de relatie met hun klant te verbeteren. Je komt meer te weten over de filosofie achter CRM en de softwarepakketten die beschikbaar zijn. Heel wat voorbeelden, filmpjes en tests leggen je de concepten uit.
   
 • Salesgame: hou je het hoofd boven water als verschillende informatiekanalen allemaal samen je aandacht vragen? Facebook, Chat, telefoon, Twitter, e-mail... Slaag je erin om binnen de deadline commercieel correct te reageren? Neem de proef op de som en speel het Salesgame
   
 • Talenvoorsales: scherp met deze modules je vaardigheden als verkoper aan. Zo maak je van elk salesgesprek een succes.
   

ICT

 • Informatica - Gegevensanalyse: hoe kan een database bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van een bedrijf of organisatie? Welke gegevens wil je registreren? Welke relaties zijn er tussen die gegevens? Moet het mogelijk zijn om selecties te maken? Het maken van een bruikbare en betrouwbare database is een vak apart. In deze cursus leer je de principes om gegevens te normaliseren volgens de regels van Codd.
   
 • Informatica: programmatielogica: met programmatielogica leer je analytisch en probleemoplossend denken, los van één of andere programmeertaal. Je leert hoe je met gegevens moet omgaan en wat je ermee kan doen. Je leert hoe je terugkerende handelingen kan automatiseren, waardoor je op termijn heel veel tijd bespaart. Je leert ook hou je een website kan onderhouden.

Probleemoplossend denken

 • Computational Thinking: deze cursus reikt je een methode aan om grote vraagstukken of problemen op een gestructureerde manier te leren opdelen, herverdelen en zo te komen tot oplossingen.

Inschattingstool bediende