U bent hier

Extranet voor partners

 

Wat is Extranet voor partners?

Extranet voor partners is een website die deze partnerwebsite van VDAB dit najaar 2020 vervangt. Alle informatie van de partnerwebsite zal je dan kunnen vinden op extranet.

 

Waarom Extranet?

  • Partnerwerking en de te delen informatie voor partners is de laatste 10 jaar sterk gegroeid: deze partnerwebsite is daar niet op afgestemd
  • Grote verscheidenheid aan partners maakt dat VDAB informatie specifiek moet kunnen afschermen

 

Wanneer komt Extranet voor partners online?

Op 14 oktober 2020 komt de eerste versie van Extranet voor partners online. In najaar 2020 vervangen we de partnerwebsite volledig. Wij werken ondertussen verder aan Extranet.

Wij zullen dan naar alle partners met toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners communiceren waar je Extranet voor Partners kan vinden.

 

Wat betekent dit voor mij?

Na 14 oktober 2020 blijft de homepagina van de partnerwebsite nog een tijdje beschikbaar om in te loggen in Mijn VDAB. Je zal wel vanop de meeste pagina's doorgestuurd worden naar Extranet voor partners.

Veel informatie op Extranet kan je gewoon lezen zonder dat je moet inloggen. Dit zijn de publieke pagina's van Extranet.

Heb je toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?

Als je toegang tot MLP hebt en je logt na 14 oktober 2020 in op Extranet:

  • heb je ook toegang tot de beveiligde pagina's voor MLP-partners op Extranet
  • kan je pagina's volgen en updates krijgen in je mailbox telkens een gevolgde pagina wijzigt
  • kan je vandaar naar MijnVDAB en zo naar Mijn Loopbaan voor Partners

Log je niet in op Extranet, kan je alleen de publieke pagina's van Extranet voor partners lezen.

Heb je geen toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP) en jouw organisatie registreert in MLP?

Als jij geen toegang hebt tot MLP, maar jouw organisatie registreert wel in MLP, dan kan je vanaf 14 oktober 2020 bij jouw administrator toegangsrechten tot Extranet ('Toegang tot Extranet Mijn Loopbaan voor Partners') aanvragen. Toegang tot MLP zelf is daarvoor niet nodig.

Van zodra je de mail van VDAB 'Je toegang tot Extranet voor partners' hebt ontvangen, kan je inloggen met je gebruikersnaam en paswoord.

Ben je administrator en registreert jouw organisatie in Mijn Loopbaan voor Partners?

Dan kan je vanaf 14 oktober 2020 voor jezelf en elke medewerker van jouw vestiging die dat nodig heeft, in Toegangsbeheer toegangsrechten voor Extranet ('Toegang tot Extranet Mijn Loopbaan voor Partners') aanvragen. Medewerkers voor wie je MLP aanvraagt, krijgen automatisch toegang tot de beveiligde pagina's van Extranet: voor hen hoef je geen Extranet-rechten aan te vragen.

Heb je een account bij VDAB, maar geen toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP) en jouw organisatie registreert niet in MLP?

Je hebt een persoonlijk account via jouw organisatie bij VDAB, maar jouw organisatie registreert niet in Mijn Loopbaan voor Partners?
Dan kan je vanaf 14 oktober 2020

  • alle publieke pagina's van Extranet voor partners lezen, met of zonder inloggen
  • inloggen op Extranet voor partners en vanaf daar naar Mijn VDAB, waar je de toegang vindt tot de toepassingen waar jij toegang toe hebt (Vertrouwelijk dossier opzoeken, Loopbaancheques, Opleidingmanager, ESF-rapportering, …)