Algemeen

Steeds meer Brusselaars werken in Vlaanderen

In de afgelopen jaren is het aantal Brusselse pendelaars naar Vlaanderen opvallend toegenomen. De pendelstromen hangen sterk samen met de verbindingen tussen Brusselse gemeenten en de Vlaamse Rand. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat Actiris en VDAB vandaag publiceren. Intussen werken meer dan 56.000 Brusselaars in de Vlaamse Rand. Actiris en VDAB zien potentieel. Ze willen meer Brusselse werkzoekenden overtuigen om te solliciteren in Vlaanderen.

Lees meer

VDAB gaf dit jaar al 15.000 sancties en waarschuwingen aan werkzoekenden

In de eerste zes maanden van 2023 gaf VDAB in totaal 14.959 sancties en waarschuwingen. Het gaat om 6.334 sancties, 6.988 waarschuwingen en 1.637 negatieve evaluaties voor jongeren in hun beroepsinschakelingstijd. Het aantal sancties ligt 27% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Wim Adriaens, CEO van VDAB, ligt dat aan de actieve en consequente bemiddeling van VDAB.

Lees meer

VDAB gaat op markten staan om mensen warm te maken voor schoonmaak

Uitnodiging voor persmoment op 9 september

Vanaf zaterdag 9 september zal VDAB in heel Vlaanderen gaan toeren met een Poetsmobiel. Het doel? Kandidaten vinden voor één van de grootste knelpuntberoepen, schoonmaker. De primeur is voor Sint-Truiden: geïnteresseerden kunnen zaterdag 9 september van 8 uur tot 12.30 uur de VDAB Poetsmobiel bezoeken op de Grote Markt. 

Lees meer

Werkzoekenden kiezen zelf welke organisatie hen begeleidt

Op 1 september startte VDAB bemiddeling met vouchers. Met zo’n voucher kunnen werkzoekenden zelf kiezen bij welke organisatie ze intensieve bemiddeling en begeleiding gaan volgen. Een eerder pilootproject in de provincie Antwerpen was positief. De tevredenheid was groot, en werkzoekenden vonden vlotter werk. 

Lees meer

Werkzoekendenbericht augustus 2023

De werkzoekendencijfers van augustus 2023 zijn gepubliceerd. Op 31 augustus 2023 bedroeg het aantal werkzoekenden zonder werk (WZW) 213.660. Ten opzichte van augustus vorig jaar is het aantal werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag gedaald met 3%. 

Lees meer

Vacaturebericht juli 2023

In juli 2023 werden 23.844 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 12,5% minder dan in juli 2022. Het aantal vacatures een jaar geleden was wel heel hoog. 

Lees meer

VDAB Werkzoekendenbericht juli 2023

De werkzoekendencijfers van juli 2023 zijn gepubliceerd. Op 31 juli 2023 bedroeg het aantal werkzoekenden zonder werk (WZW) 207.051. Ten opzichte van juli vorig jaar is het aantal werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag gedaald met 4%. 

Lees meer

Volg ons op Twitter

Telefoon