U bent hier

Havenbedrijf maakt zich op voor zesde jobbeurs

Jobbeurs Haven Antwerpen

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen organiseert op 8 mei voor de zesde keer op rij een eigen jobbeurs. Werkzoekenden krijgen de kans om in en rond het Havenhuis kennis te maken met een zeer uiteenlopend aanbod van vacatures binnen het Havenbedrijf. Daarnaast kunnen ze deskundig sollicitatieadvies inwinnen en het echte havenwerk leren kennen via workshops. De VDAB, de stad Antwerpen, de Lokale Politie, Levanto en Talentenstroom zijn op het jobevent aanwezig met een eigen stand.

Jobbeurs blijft groeien

“Wat zes jaar geleden begon als een kleinschalig initiatief dat gericht was op technische vaklui, is vandaag uitgegroeid tot een drukbezochte jobbeurs waar sollicitanten met uiteenlopende profielen en interesses terechtkunnen voor informatie en advies. Het Havenbedrijf is altijd op zoek naar beleidsondersteunend, technisch en nautisch personeel met alle mogelijke opleidingsniveaus: HSO, bachelor en master”, vertelt personeelsdirecteur Pascale Van Hoecke. “Vorig jaar klokte de teller af op 750 bezoekers. Het concept spreekt aan en het aanbod van externe bedrijven groeit jaarlijks.” De jobbeurs laat werkzoekenden kennismaken met de diverse diensten en activiteiten van het Havenbedrijf. Ook dit jaar hebben verschillende diensten van het Havenbedrijf een eigen stand en vertellen medewerkers over hun dagelijkse werkzaamheden en de bestaande vacatures. Werkzoekenden kunnen meteen inschrijven voor deelname aan een selectietraject of spontaan hun kandidatuur indienen.

Haven inspireert werkzoekenden

Naast de informatie die werkzoekenden krijgen over de vacatures kunnen zij ook kennismaken met het echte havenwerk. Zo is in het Willemdok een sleepboot aangemeerd, waarop belangstellenden een rondleiding krijgen van de bemanning. In het auditorium van het Havenhuis kan iedereen een bedrijfsfilm bekijken en verder nakaarten in het bedrijfsrestaurant. Geïnteresseerden kunnen dit jaar ook sollicitatieadvies inwinnen bij de VDAB. Deskundigen van Talentenstroom, het job- en opleidingspunt voor de haven en logistiek, geven infosessies over knelpuntvacatures in de haven van Antwerpen.

Het Havenbedrijf als werkgever

De haven van Antwerpen is een van de grootste werkgevers van ons land. Dagelijks zijn er in Vlaanderen ongeveer 150.000 mensen aan de slag dankzij de Antwerpse haven. Een klein percentage daarvan werkt bij het Gemeentelijk Havenbedrijf, dat instaat voor de planning, de uitbouw, de modernisering en het onderhoud van de haveninfrastructuur. Daarnaast biedt het ook een aantal dienstverlenende functies aan zoals slepen, baggeren en het ter beschikking stellen van vlot- en walkranen. Het draagt eveneens de verantwoordelijkheid voor een veilig scheepvaartverkeer binnen het dokkencomplex en verzekert de bediening van bruggen en sluizen. Surf naar de website voor meer info over het Havenbedrijf.

Praktisch

De jobbeurs vindt plaats op 8 mei in en rond het auditorium van het Havenhuis, Entrepotkaai 1 in Antwerpen. De beurs start om 11 uur, om 18 uur sluiten de deuren.