U bent hier

Onderhoudstechnicus, iets voor jou?

OnderhoudsarbeiderTalentenfabriek zoekt kandidaten voor de opleiding onderhoudstechnicus: een opleiding op maat die wordt georganiseerd door de VDAB, in samenwerking met het stedelijk volwassenenonderwijs en vooraanstaande bedrijven uit de Antwerpse industrie. De start van deze voltijdse opleiding is voorzien in oktober 2013. Na een geslaagde opleiding wacht je een topjob in een industrieel bedrijf met wereldklasse.

Onderhoudstechnicus is hét knelpuntberoep in en rond de Antwerpse haven. Daarom organiseren de VDAB, VOKA-KvKAW, het stedelijk volwassenenonderwijs en de bedrijven Umicore, Indaver, Cegelec, Maintenance Partners en Bilfinger Rob voor de tweede keer een praktijkgerichte opleiding.

Opleiding op maat

“De opleiding duurt twaalf maanden en is een combinatie van klassikale les en training op de werkvloer”, vertelt Pascale Segers, coördinator van Talentenfabriek, het job- en opleidingspunt voor de industrie. “De grote troef van deze opleiding is dat de bedrijven mee de inhoud bepalen van de opleiding. Zij weten wat echt essentieel is voor de job en zorgen ervoor dat je voorbereid bent op de praktijk.”

Een goede onderhoudstechnicus is gepassioneerd door de techniek van grote industriële installaties, werkt graag in team, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor veiligheid. Kandidaten moeten voldoende Nederlands spreken, geen hoogtevrees hebben en over een rijbewijs B beschikken.

Na een succesvolle opleiding krijg je een contract van onbepaalde duur bij het bedrijf waar je stage liep. Bovendien geeft de opleiding je de kans om een diploma secundair onderwijs te behalen.

De start van de opleiding is voorzien in oktober 2013 en is gratis voor werkzoekenden.

Interesse?

Zin om als onderhoudstechnicus aan de slag te gaan? Kom dan naar een infosessie bij Talentenfabriek op dinsdag 28 mei of maandag 17 juni, telkens om 9 uur.
Inschrijven kan via www.talentenfabriek.be/wordonderhoudstechnicus.