U bent hier

Tribune van VDAB-cursisten krijgt centrale plaats op Bloso-domein

Netepark

Op 28 juni wordt de nieuwe sporttribune officieel ingehuldigd op de terreinen van Bloso in Herentals. Deze tribune werd gemaakt door jongeren die de opleiding lasser-monteur volgden bij de VDAB in Antwerpen. De opleiding kwam tot stand in samenwerking met FTMA, het sectorfonds van de metaal, Metaalbad en de firma Verwater NV.

Uniek project

Laaggeschoolde jongeren hebben het moeilijk om een duurzame plaats te veroveren op de arbeidsmarkt. "Als VDAB hebben we de verpletterende verantwoordelijkheid om jongeren snel, effectief, doortastend én volhoudend te activeren en te begeleiden. We moeten hen ‘op de huid’ zitten tot ze een job hebben!" Deze oproep van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, diende als inspiratie voor de opleiding lasser-monteur voor jongeren.

Dit unieke project verloopt anders dan de reguliere opleidingen van de VDAB. In samenwerking met FTMA, het sectorfonds van de metaal, en Metaalbad  worden 10 jongeren opgeleid tot lasser-monteur, wat een knelpuntberoep is. Ze leren niet alleen lassen maar ook de niet-technische competenties worden extra gestimuleerd.

Concrete realisatie

Om deze jongeren te motiveren en hun geloof in hun eigen mogelijkheden te versterken, richt dit project zich op een concrete realisatie. Samen met het bedrijf Verwater NV hebben de jongeren een sporttribune gemaakt. Deze tribune krijgt een centrale plaats krijgen op de terreinen van het Bloso-centrum “Netepark” in Herentals.