U bent hier

VDAB organiseert ‘summerschool’ voor vrachtwagenchauffeurs

Deze zomer stelt het opleidingscentrum van de VDAB in Herentals opnieuw zijn deuren open voor cursisten van de opleiding vrachtwagenchauffeur. De VDAB doet hiervoor een beroep op twee lesgevers van het Stedelijk Instituut voor Handel en Ambachten (SIHA) uit Antwerpen.

Vrachtwagenchauffeur is nog altijd een knelpuntberoep. Werkzoekenden die bij de VDAB de opleiding vrachtwagenchauffeur met succes beëindigd hebben, kunnen gegarandeerd aan de slag. “De kans op tewerkstelling is 100%”, zegt Bart Herregods, servicemanager van het opleidingscentrum Wolfstee in Herentals. Door die hoge tewerkstellingskansen blijft de vraag naar een opleiding groot, met wachttijden tot gevolg. Om die wachttijd zo kort mogelijk te houden, zoeken ze in Wolfstee naar creatieve oplossingen. Zo organiseren ze tijdens de zomermaanden een extra opleiding.

De VDAB doet hiervoor een beroep op twee lesgevers van het SIHA: Danny Janssen en Rudy Driesen. “Twee maanden vakantie is te veel voor mij”, zegt Danny Janssen. “Ik hou me graag nuttig bezig. Bovendien is het een unieke kans om ervaring uitwisselen met de instructeurs van de VDAB.” Zijn collega Rudy Driesen kan dit alleen maar beamen: “Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets doe, maar mocht de VDAB mij volgend jaar opnieuw vragen, ik zeg zeker ja.”

De leerkrachten van het Stedelijk Instituut vinden het ook fijn om eens aan volwassenen les te geven. “Het verschil is wel dat we bij onze leerlingen vanaf nul beginnen. De werkzoekenden die bij de VDAB een opleiding vrachtwagenchauffeur willen volgen, moeten al in het bezit zijn van een rijbewijs B. Dus het gebeurt soms wel dat we hun rijstijl wat moeten aanpassen.”

De ‘summerschool’ eindigt op 2 augustus.