Op donderdag 21 maart 2013 vindt de vierde editie plaats van DUOdag, de doedag voor personen met een arbeidsbeperking. Dit project wil de tewerkstelling van mensen met een arbeidsbeperking bevorderen.

Het concept is eenvoudig: tijdens de DUOdag zet een bedrijf zijn deuren voor één dag open voor een werkzoekende met een arbeidsbeperking. Die vormt dan samen met een van de werknemers een duo. De werkzoekende werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring.

“We zijn blij dat in Limburg meer dan 80 deelnemende bedrijven meedoen en er zo’n 110  personen met een beperking kunnen kennis maken met de werkvloer. Het is ook positief dat organisaties zoals de VDAB en Jobkanaal dit initiatief mee ondersteunen”, aldus Veerle Hulsbosch, coördinator van de GTB –DUOdag in Limburg. 

Iedereen wint tijdens de DUOdag

“Het succes van de DUOdag schuilt in de Win-Win”, verklaart Vlaams projectcoördinator Wannes Marivoet. “Werkzoekenden met een arbeidsbeperking zijn ‘zoekende’ en willen graag eens proeven van een bepaalde job. Ze willen hun mogelijkheden en competenties aftoetsen en een nieuwe functie of werkvloer leren kennen. Ze leren en ontwikkelen zich door samen met een medewerker een job uit te oefenen. Deelnemende bedrijven krijgen die dag de kans om een beter zicht te krijgen op de mogelijkheden van de werkzoekende en de organisaties die mee ondersteuning bieden in het vinden van gepaste werkkrachten.”

Een ‘samen-verhaal’

“Zonder enthousiaste werkgevers is een DUOdag natuurlijk niet mogelijk”, vertelt coördinator Wannes Marivoet. “Zowel Multinationals, KMO’s, zelfstandigen, social-profitorganisaties, lokale besturen, overheidsdiensten en de uitzendsector openen hun deuren voor dit initiatief. We willen werkzoekenden die in begeleiding zijn een zinvolle werkervaring aanbieden die rekening houdt met hun specifieke interesses en mogelijkheden. We hopen in ieder geval dat we met dit initiatief nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen opbouwen met de werkgevers.”

“Het effect van vorige edities is intussen merkbaar bij werkgevers. We zien in onze dagelijkse contacten met werkgevers een mentaliteitswijziging ten opzichte van het in dienst nemen van personen met een beperking. Maar we moeten nog een flinke weg afleggen”, weet Wannes Marivoet. “We zijn er wel van overtuigd dat dergelijke actie, waar zowel bedrijfsleiders als werknemers elkaar in de praktijk ‘ervaren’, meer zoden aan de dijk brengt dan eender welke sensibiliseringscampagne.”

Info: www.duodag.be