Rijbewijs via VDAB

In meer dan 75.000 vacatures vraagt de werkgever naar een rijbewijs B. Maar niet alle werkzoekenden beschikken daarover. Daarom geven we hen de kans om gratis hun rijbewijs te behalen.

Voor werkzoekenden

Volg je een opleiding bij VDAB en heb je het moeilijk om een job te vinden omdat je geen rijbewijs B hebt? Misschien kan je via VDAB je rijbewijs behalen. Je kan voor deze opleidingen je rijbewijs behalen.

Geïnteresseerd? Bel gratis 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 16.30 uur) of contacteer je bemiddelaar om te weten of je in aanmerking komt.

Glenn getuigt: “Ik heb lang in de visserij gewerkt en had toen geen rijbewijs nodig. Maar nu wil ik aan de slag als elektricien en daarvoor moet ik zelfstandig de baan op kunnen. Tijdens mijn IBO kreeg ik de kans om mijn rijbewijs te behalen. Dat is me gelukt. Nu kan ik op pad om herstellingen te gaan doen bij mensen thuis.”

Voor werkgevers

Heb je een goede kandidaat gevonden, maar beschikt hij niet over een rijbewijs B? Via een opleiding op de werkvloer leer je hem de knepen van het vak leren en behaalt hij zijn rijbewijs. Een win win!

Werkgever Devektro getuigt:"Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen, maar het is niet gemakkelijk om die te vinden. Ze moeten vakbekwaam zijn, en zeker een rijbewijs hebben. Dat is essentieel want onze elektriciens gaan vaak alleen op pad. Met een IBO konden we Glenn zelf opleiden tot elektricien. Dat VDAB Glenn ook de kans gaf om zijn rijbewijs te behalen, was ideaal.""

 

auto

©Shutterstock