Pagina spoor

Vraag en antwoord: RSS

rss icoon

Wat is RSS?

RSS is een gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven van interessante websites. RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs of nieuwssites om je op de hoogte te houden van het laatste artikel/nieuws. Doordat je RSS-lezer je automatisch verwittigt wanneer er iets nieuws verschijnt, hoef je niet telkens al je favoriete websites na te gaan.

Hoe kan je RSS gebruiken?

De RSS-feed zelf is een XML-bestand. Als je dit opent in je internetbrowser zal je dus niet veel wijzer worden. Het is namelijk de bedoeling dit bestand te gebruiken in speciale software: een RSS-lezer of een webtoepassing. Meer info vind je in Wikipedia.

Welke RSS-feeds biedt VDAB aan?

Je vindt RSS-feeds op onze site in enkele belangrijke toepassingen (Vacatures, Regio, Bedrijven in de kijker). Deze feeds kan je helemaal aan jouw wensen aanpassen:

vb: In 'Vacatures' vind je de link naar de rss-feed op het scherm "Zoekresultaat". Als je deze rss-link bewaart, krijg je dus elke dag een overzicht van de vacatures die voor jouw selectie zijn bijgekomen!

Daarnaast bieden we ook een aantal interessante feeds met algemene info aan:

  • Nieuw op vdab.be: een overzicht van alles wat nieuw is op onze site.
  • Joblog: VDAB laat elke maand iemand aan het woord over zijn job.
  • Webleren: nieuws over opleidingen die je kan volgen via internet.

© 2014 VDAB - Disclaimer - Hulp nodig? Lees de veelgestelde vragen, mail naar info@vdab.be of bel naar 0800 30 700 (van 8 tot 19 uur).