U bent hier

Schildwachten

Schildwachten
Klap alles open
1. Logistici (ISTJ)

Hoe herken je hen?

Logistici zijn meesters in orde, deadlines en hard werk.

Haal je zelf je deadline niet of hou je je niet aan de afspraken, dan komt hun mindere kant naar boven en wek je hun ergernis op.

Hoe werk je best met hen samen?

Doe jouw deel van het werk! Maak duidelijk wat jouw rol is en welke stappen je gaat ondernemen. Zorg er vervolgens ook voor dat je je er aan houdt.

2. Verdedigers (ISFJ)

Hoe herken je hen?

Verdedigers zijn loyaal, ondersteunend en praktisch. Ze verdedigen met passie mensen of doelen die belangrijk zijn voor hen.

De keerzijde is dat ze niet goed kunnen omgaan met verandering en gemakkelijk gestresseerd raken als ze proberen aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Hoe werk je best met hen samen?

Verdedigers willen dat alles harmonieus verloopt en vermijden conflicten.

Ze zeggen niet gemakkelijk nee als iemand hen vraagt om iets te doen. Maak hier geen misbruik van, want anders loop je de kans dat de verdediger overbelast raakt.

3. Leidinggevende (ESTJ)

Hoe herken je hen?

Leidinggevenden geloven in orde, eerlijkheid en hard werk. Ze hebben het er moeilijk mee als regels overtreden worden en haten bedrog of luiheid.

Ze zijn goed in leidinggeven, maar hun minpunt is dat ze niet begrijpen dat niet iedereen denkt zoals zij.

Hoe werk je best met hen samen?

Toon hen dat je je aan de regels houdt en rechtvaardigheid belangrijk vindt.

4. Consuls (ESFJ)

Hoe herken je hen?

Consuls zijn vrolijk en verspreiden positieve energie waar ze ook gaan. Ze houden ervan om mensen te helpen en tijd met hen door te brengen.

Hun grootste werkpunt is: omgaan met hun emoties. Ze kunnen niet goed tegen kritiek en afwijzing, en kunnen verstikkend overkomen omdat ze veel bevestiging nodig hebben.

Hoe werk je best met hen samen?

Toon hen dat je hun inspanningen en verwezenlijkingen erkent.