U bent hier

Vier sjablonen die je kan gebruiken tijdens het solliciteren

Sjabloon: de recruiter bedanken na een sollicitatiegesprek
 

Beste <naam interviewer>,

Bedankt voor het aangename sollicitatiegesprek van vandaag. Ik kijk er erg naar uit om met <naam bedrijf> in zee te gaan en mijn talent in te zetten om <omschrijf de voornaamste taak in deze job>.

Ik wil heel graag de volgende stap in de sollicitatieprocedure zetten. Aarzel dus niet om me te contacteren!

Met vriendelijke groeten,
<je naam>
<je telefoonnummer>
 

Sjabloon: een sollicitatie opvolgen waar je niets van hoort
 

Beste <naam recruiter>,

Onlangs solliciteerde ik voor de vacature <naam functie>. Omdat ik nog geen nieuws kreeg, mail ik even met de vraag of je mijn kandidatuur goed hebt ontvangen. Ik kijk er naar uit om me te engageren voor <naam bedrijf> en mijn talent in te zetten om <omschrijf de voornaamste taak in deze job>.

Ik zou heel graag op gesprek komen. Aarzel niet om me te contacteren!

Met vriendelijke groeten,
<je naam>
<je telefoonnummer>
 

Sjabloon: je netwerk inschakelen

Dag <naam contact>,

Ik ben <je naam>, <omschrijf de link die jullie hebben>. Ik <omschrijf hoe je weet waar hij werkt> dat jij momenteel aan de slag bent bij <naam bedrijf>, en ik wil me ook graag lanceren in <naam sector>.

Mag ik zo vrij zijn om je enkele vragen stellen, zodat ik goed geïnformeerd aan mijn zoektocht naar een job begin? Ik kan mijn vragen doormailen, of we kunnen ze bespreken bij een koffie? Ik trakteer!

Alvast bedankt voor je tijd.

Met vriendelijke groeten,
<je naam>

 

Sjabloon: iemand vragen of je hem als referentie mag gebruiken

 

Dag <naam contact>

Hoe gaat het met je? En met <refereer naar een gemeenschappelijke link>. Met mij gaat alles prima. Ik ben momenteel aan het solliciteren voor <functienaam> bij <naam bedrijf of sector>. Als je het goed vindt, zou ik jouw naam als referentie willen vermelden op mijn cv. Omdat <de reden waarom je aan deze persoon denkt>, ben je goed geplaatst om over mijn vaardigheden te getuigen. Als bijlage vind je mijn cv en de omschrijving voor de job waarvoor ik solliciteer.

Laat je me weten of je het ziet zitten? En via welke gegevens je gecontacteerd mag worden? Als je het niet ziet zitten, dan is dat geen probleem. Alle begrip daarvoor. Alvast bedankt voor je tijd!

Met vriendelijke groeten
<je naam>