Breaking news from European PES: Challenges we face in 2015 - september 2015

Dit seminarie werd op 30 september en 1 oktober 2015 in Brussel georganiseerd door SYNERJOB in samenwerking met de World Association of Public Employment Services (WAPES).

De overheidsdiensten voor tewerkstelling staan binnen een constant veranderende arbeidsmarktcontext voor de uitdaging zich aan die veranderingen aan te passen Die veranderingen maken deel uit van ons landschap en hebben een impact op de meeste opdrachten waar de ODT verantwoordelijk voor is. In deze context is het waardevol inspiratie op te doen bij andere organisaties en van hun ervaring te leren. Het doel van deze seminar was ook een concreet en transparant beeld te schetsen van de meest recente kwesties waar de Europese ODT's zich op zouden moeten concentreren via interactieve, operationele bijeenkomsten.

Binnen de werkgroepen werden vier specifieke thema's aangekaart:

Meer info over dit evenement >

The NEETs need us - april 2015

Op 23 april 2015 organiseerde SYNERJOB een seminar over de NEET's.

Prinselijk bezoek - februari 2013

Op 28 februari 2013 bracht ZKH prins Filip een bezoek aan het Brussels Beroepsreferentiecentrum voor de Bouwsector in Anderlecht, waar hij de verantwoordelijken van SYNERJOB ontmoette. Hij sprak met de leidinggevende ambtenaren van de Belgische overheidsdiensten voor tewerkstelling en opleiding (ODTO) over de werkloosheid onder jongeren en ontmoette meerdere stagiaires in opleiding en werkzoekenden uit diverse regio's van het land.
Meer info >

Conferentie 'PES Vision for 2020', Brussel, 1 december 2010

Op 1 december 2010 organiseerde SYNERJOB in Brussel een conferentie over de strategische visie van de overheidsdiensten voor tewerkstelling voor 2020.

PES and competencies - Video presentation

Het verslag van de conferentie The global report of the SynerJob Conference "PES Vision for 2020", gepubliceerd in november 2011:
Naar de publicatie >

foto's van de conferentie