U bent hier

Attest outplacementbegeleiding

Aangezien ontslagen werknemers ook werkzoekenden zijn, betekent dit dat ze in principe een outplacementbegeleiding én een trajectbegeleiding kunnen aangeboden krijgen.

Om dit te vermijden moet je als outplacementkantoor VDAB op de hoogte brengen van wie outplacementbegeleiding krijgt. Doe dit zo snel mogelijk na de start van de begeleiding via het attest outplacementbegeleiding met handmatige invulvelden of via het attest outplacementbegeleiding met digitale invulvelden. Je vindt in het draaiboek terug hoe je dit moet invullen.

Concreet

  • Vul het attest volledig en correct in, en laat het door de ex-werknemer ondertekenen 'voor akkoord'. Een origineel attest is bestemd voor de ex-werknemer zelf. Enkele aandachtspunten:
    • Het attest outplacement is gewijzigd. Er moet nu ook een privacyverklaring getekend worden!
    • Wens je niet te registreren in Mijn loopbaan voor partners, dan moet je de velden “bedrijfsnummer” en “uitbestedingsnummer” niet invullen.
    • Wens je te registreren in Mijn loopbaan voor partners, dan moet je ook een origineel attest met originele handtekening opsturen naar VDAB. Gekopieerde of ingescande attesten worden niet meer aanvaard omwille van de privacyverklaring die is opgenomen bij het attest.
  • Verstuur een origineel attest naar VDAB (geen kopie indien je in Mijn loopbaan voor partners wenst te registreren).