Trends en cijfers

Aantal werkzoekenden

+11,9%

Werkzoekendenbericht april 2020

Aantal vacatures

-5,3%

Vacaturebericht april 2020

Technicus, werk gegarandeerd

In de kijker: technicus industriële installaties? Werk gegarandeerd!

Sinds dit jaar hebben we ervoor gekozen om de studie knelpuntberoepen volledig te integreren in onze interactieve toepassing 'Beroepen in Cijfers'. Deze online tool geeft voor ieder beroep een handig overzicht van de kenmerken van de werkzoekenden met beroepsaspiraties voor dit beroep, de kenmerken van de ontvangen vacatures, de spanningsindicator en een volledig nieuw tabblad voor de knelpuntberoepen met informatie over het beroep en de oorzaken van het knelpunt.

De handige brochure 'Technicus industriële installaties? Werk gegarandeerd!' illustreert alle mogelijkheden van 'Beroepen in Cijfers' aan de hand van het beroep 'Technicus industriële installaties', in 2019 het eerste beroep binnen de top10 van de knelpuntberoepen.

Ook interessant

  • Heb je ook interesse in cijfers over aanverwante onderwerpen zoals bevolking, werkgelegenheid,...? Raadpleeg dan de website van onze collega's van het Steunpunt Werk.
  • Ontdek hoe je onze arbeidsmarktcijfers correct kan interpreteren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe publicaties van onze Studiedienst?

Dat kan! Abonneer je gratis en ontvang via mail de werkloosheids- en werkaanbodberichten, VDAB ontcijfert en andere interessante arbeidsmarktinfo.

Abonneer je gratis

Meer weten?