U bent hier

Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt

'Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt' is tijdelijk niet beschikbaar. Er wordt gewerkt aan een volledig vernieuwde Wegwijs.

Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt

'Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt' is een online toepassing waarmee je op een eenvoudige manier arbeidsmarktgegevens kan opvragen.

Wat houdt het in?

  • De nood aan lokale arbeidsmarktinformatie wordt steeds groter, maar het verzamelen ervan is vaak moeilijk en tijdrovend. De online toepassing ‘Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt’ komt hieraan tegemoet door een schat aan bevolkings-, tewerkstellings- en werkloosheidsgegevens bijeen te brengen in een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke toepassing.
  • Met ‘Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt’ is het opvragen van arbeidsmarktgegevens van het Vlaamse tot het gemeentelijke niveau zeer eenvoudig. Bovendien worden de gegevens binnen de geografische niveaus onderling met elkaar vergeleken aan de hand van kleurcodes, geografische kaarten en rangschikkingen. Op die manier kan je bijvoorbeeld gemeentegegevens positioneren binnen het arrondissement, de regio, de provincie of Vlaanderen.
  • De meeste werkloosheidsgegevens kunnen zelfs tot op wijkniveau geraadpleegd en in kaart gebracht worden. Dit om optimaal in te spelen op de behoefte aan een gediversifieerde aanpak van de werkloosheid.
  • Ook uitgebreide tijdreeksen en een printfunctie voor de belangrijkste schermen zitten erin vervat.
  • Deze toepassing is een veelgebruikt en uniek screeningsinstrument voor beleidsmakers en arbeidsmarktonderzoekers.

Hoe kan je het raadplegen?

De online toepassing vind je op Wegwijs op de Vlaamse Arbeidsmarkt 2011.