VDAB sleutelt mee aan Het Sleutelke

Waar kan je heen als je plots je huis wordt uitgezet wegens een crisissituatie? In Kampenhout hoef je niet op straat te slapen. In 1994 verbouwden vrijwilligers van vzw Het Sleutelke een huis om tot vier bemeubelde appartementen en twee studio’s. Wie tijdelijke opvang nodig heeft (3 tot 6 maanden) is er welkom.

Vandaag, twintig jaar later, heeft het huis heeft een serieuze opknapbeurt nodig en vormt het een ideaal oefenterrein voor... VDAB-cursisten. VDAB-consulente Sonja Schepers legt voor vzw Het Sleutelke de juiste contacten binnen VDAB, zodat de cursisten uit onze technische opleidingen allerhande werken kunnen uitvoeren. Schoonmaken, schilderen, kleine reparaties… als oefening. Zo zijn de appartementen en studio's binnenkort weer als nieuw!

Ben je geen handige Harry, maar wil je wel helpen? Dat kan! Door peter of meter te worden van één van de bewoners en (bijvoorbeeld) elke week af te spreken om samen een koffie te drinken. Zo help je hen een nieuwe start te maken in deze maatschappij. Interesse? Mail Marie Martens, coördinator Duurzaam ondernemen. Marie: "Ook in ons land heeft armoede een enorme impact op leven en werken. Logisch dus dat we ook steun willen bieden aan een project 'vlak bij de deur'."

VDAB draagt zorg voor mensen en is sociaal geëngageerd. Andere voorbeelden die hiervan getuigen.