U bent hier

Tips voor wie een online cursus volgt bij VDAB

vrouw die online cursus volgt

Wil je graag een online cursus volgen bij VDAB? We leggen uit hoe je hier een succes van maakt. 

Kies de cursus die bij je past

Succes begint met de juiste keuze. Wat wil je kennen en kunnen? Bekijk ons aanbod en kies de cursus die het beste past bij jouw voorkennis en jouw doelstellingen. 

Stel een actieplan op

Schrijf je in voor de cursus van je keuze, bekijk de inhoud in vogelvlucht en maak een duidelijke tijdsplanning op. Breng ook je huisgenoten of collega's op de hoogte van je plannen en leg uit dat je niet gestoord wil worden tijdens het leren.

Doe beroep op de online coach

Je staat er niet alleen voor. Bij de meeste cursussen wordt er online coaching voorzien. De online coach is een ervaren vakspecialist die je doorheen de cursus begeleidt als jij dat wil. Stel jezelf even voor aan de coach als je met de cursus begint en vraag hulp of feedback wanneer je maar wilt. 

Maak de oefeningen

Een online cursus is meer dan een theoretisch naslagwerk. Dankzij de demo’s, praktijkvoorbeelden en oefeningen krijg je een praktijkgerichte cursus. Maak de oefeningen en stuur ze naar je coach voor feedback. Hoe actiever je de theorie inoefent, hoe meer je aan de cursus hebt. 

Bouw herhalingen in

Je cursus doornemen is geen snelheidswedstrijd. Af en toe kort overlopen wat je de vorige keren geleerd hebt, zorgt ervoor dat je de leerstof beter verwerkt. Oefeningen die je moeilijk vond, zullen de tweede keer vast beter lukken.

Lees de tips in de cursus

In de meeste cursussen vind je heel wat tips. Lees ze, want ze bevatten vaak interessante informatie. Meestal geven ze aan waar het fout kan gaan. 

Beleef plezier aan het leren

​Hou je doel voor ogen. Zo zullen je inspanningen nog gerichter worden. Sta af en toe even stil bij de resultaten die je al geboekt hebt en... beloon jezelf!