Wonen en werken in Japan

Japan

Japan

Harry in Yokohama

Harry (32) werkte als ingenieur bij ICOS Vision Systems in Leuven toen hij in oktober 2005 naar Yokohama trok om er een collega te vervangen in het Japanse filiaal van zijn bedrijf.

Stefaan in Tokyo

"De eerste les die ik in Japan leerde, was in welke volgorde je in een lift moet stappen. Als jonge buitenlander vond ik het respectvol om te wachten tot ik de laatste was. Grote blunder. Als man had ik voorrang op de vrouw, dus die vrouwen bleven op hun beurt wachten tot ik de lift wou instappen", aldus Stefaan (46), Vlaming in Japan.

Tom in Japan

Tom kreeg de kans om mee te reizen met "Up with People", een internationale non-profitorganisatie. Nu werkt hij ervoor. Zijn job bracht hem naar Japan, waar een buigstrijd heerst om de laagste titel, zakenlui in capsules slapen en elk heerlijk ogend koekje bruine bonen kan bevatten.

Rob in Tokio

In 2009 besliste fotograaf Rob dat het tijd was om zijn horizon te verruimen. Het plan was om te verhuizen naar New York. Maar tijdens een reis met vrienden werd hij van zijn sokken geblazen door Japan. Rob: 'De mensen, de cultuur, het eten, de natuur, de steden… Alles, echt alles sprak tot mijn verbeelding. Ik voelde me als een klein kind in een perfect pretpark.'

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen