Wonen en werken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Johannesburg

Yannick in Johannesburg

Yannick liep in 2015 stage in Zuid-Afrika. Nadien reisde hij nog enkele maanden door de provincies Oost- en West-Kaap. Dit beviel hem zo dat hij besloot er een job te zoeken.

Françoise in Zuid-Afrika

Drie jaar woont Françoise intussen in Zuid-Afrika. En dat is te merken. Françoise: "De radio staat steeds vaker op Zuid-Afrikaanse zenders. We zijn op de hoogte van de nieuwe en oude corruptieschandalen. En 's morgens maken we regelmatig maltabellapap klaar, op basis van gemoute sorgho."

Frank in Somerset West

Frank woont met zijn vrouw Anri Marais in het mooie kustdorpje Somerset West aan de voet van de Heldenberg. Hij vertelt: 'Als we op restaurant geweest zijn, delen we de restjes uit aan de mensen op straat. Hun dankbaarheid is onbeschrijfelijk.

Tania in uMkhunyane

Tania woont en werkt in een paradijselijk wildreservaat in Zuid-Afrika. Ze vertelt: “Toen ik vanmiddag naar huis wandelde, zag ik een kudde geiten. Een van de dieren had een volle buik en ging liggen. Ik dacht: stel je voor dat ze gaat lammeren. En ja: 15 minuten later lag er een levendige tweeling op de grond. Te mooi voor woorden.”

Bloemfontein

Jan in Bloemfontein

Na zijn legerdienst vertrok Jan (48) naar Zuid-Afrika om er een jaar rond te trekken met tent en rugzak. Toen zijn geld op was, stond hij voor de keuze: terugkeren of blijven en werk zoeken. Hij koos voor het tweede. Jan: "Pas 15 jaar later kwam ik terug naar België mét de Zuid-Afrikaanse nationaliteit. En daar ben ik trots op. Nog steeds.""

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen