U bent hier

Boek je e-coach

Je bent al een tijdje op zoek naar werk. Daarom staan de VDAB e-coaches voor je klaar om je online te begeleiden. We beantwoorden enkele veelgestelde vragen.

Wat houdt online coaching in?
Ben je niet zeker naar welke jobs je kan solliciteren? Wil je weten waar je vacatures vindt? Twijfel je over wat er in je cv moet? De e-coach helpt je verder. Tijdens een eerste gesprek bespreek je je verwachtingen en mogelijkheden. Daarna kijken jullie hoe ver je staat in je zoektocht naar werk en spreken jullie af wat de volgende stappen zijn.

Wanneer vindt mijn eerste gesprek plaats?
Je boekt zelf een afspraak via de link die je via de uitnodigingsmail kreeg. Je bent verplicht dit te doen binnen de 14 dagen na ontvangst van de mail. Het gesprek verloopt via de telefoon of videochat.

Hoe werkt een videochat?
Voor een videochat moet je beschikken over een pc met een goede internetverbinding, een webcam en een microfoon (deze is meestal ingebouwd in je pc). De e-coaches werken met Google Hangouts of Skype.

Wat als ik geen computer heb?
In de werkwinkels vind je een pc waarmee je gratis op internet kan. Je mag deze pc’s ook gebruiken voor de e-coachbegeleiding.

Wat als ik het moment dat ik ingeboekt heb, niet meer kan?
Je afspraak voor je eerste gesprek kan je annuleren via de bevestigingsmail die je hebt ontvangen. Je kan dan ook meteen een nieuwe afspraak inboeken.

Wat als ik mijn uitnodigingsmail of bevestigingsmail niet meer vind?
Stuur een mailtje naar de e-coaches van de provincie waar je woont:

Wat als ik een dringende vraag heb over solliciteren?
Chat met onze sollicitatiecoaches via de sollicitatiechat. Ze zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9u en 16u.