Wat doet de Work out Room?

Denk je dat VDAB er enkel is om werkzoekenden en leegstaande vacatures bij elkaar te brengen? Think again. De missie van VDAB is veel breder. We willen ervoor zorgen dat elke Vlaming een zinvolle loopbaan kan uitbouwen.

Hoe gaan we dat doel bereiken? Samen met jou. We weten dat jij als burger, start-up, bedrijf, vzw of wie je ook bent, waarschijnlijk goede ideeën hebt om de arbeidsmarkt mee vorm te geven. En dat jij weet wat er leeft bij de mensen om jou heen.

Daarom is er de Work out Room. We ondersteunen iedereen die met VDAB wil samenwerken om samen impactvolle diensten, acties, technologie en ondernemingen te creëren. We willen inspireren, ondersteunen en cocreëren.

Inspireren

We organiseren events en workshops die uitnodigen tot inspirerend werken. Zo is er bijvoorbeeld Koffie met de Toekomst waarbij we elke week een podium geven aan:

  • Baanbrekende onderzoeken en visies over de arbeidsmarkt
  • Technologische en maatschappelijke innovaties die de arbeidsmarkt mee zullen vormgeven in de komende 5 à 10 jaar
  • Innovaties en experimenten van VDAB zelf

Bekijk de events en schrijf je snel in

Beluister de geluidsopnames van de vorige edities

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.

Getuigenis Brigitte workoutroom

"De onderwerpen in Koffie met de Toekomst zijn uiteenlopend, brandend actueel én tegelijkertijd toekomstgericht. Ik ben een trouwe kijker!"

Birgitte Bruyninckx
Syntra Vlaanderen

Ondersteunen

Ben je aan het sjieken op een idee om de arbeidsmarkt te vernieuwen? En kun je wel wat ondersteuning gebruiken om je idee sterker te maken?

Dan kun je terecht bij de Work out Room voor ondersteuning op maat. We lichten samen je idee door, zoeken met jou de juiste expertise over de arbeidsmarkt en kunnen toewerken naar een pitch bij de innovatieboard van VDAB, of bij een partner.

Vertel ons over je idee

Getuigenis Fatima workoutroom

"Ik vind het heel goed om mensen te hebben die ons kritische vragen stellen en die erop letten dat we -in onze haast- geen stakeholders vergeten of stappen overslaan."

Fatima Yassir
beleidsadviseur VDAB

Cocreëren

VDAB zet regelmatig nieuwe projecten en diensten op. Die maken we samen met een heleboel partijen: vakbonden, werkgeversorganisaties, werkzoekenden, burgers, middenveldorganisaties, enzoverder.

De Work out Room faciliteert de cocreatie tussen de betrokken partijen.

We leggen daarbij de nadruk op vertrouwen creëren, werken vanuit empathie en gelijkwaardigheid van ieders perspectief.

Lees meer over ons project Disruptief Inclusief

Ook interessant