U bent hier

Getuigenis Catharina Nijs

getuige1Catharina werkt in het Psychiatrisch Verzorgings Tehuis OPZC te Rekem.
De drang naar continu sociaal contact overtuigde haar om een job te zoeken in de zorgsector. Een keuze waar ze nog geen seconde spijt van heeft gehad.

Wat voor werk doe je precies?

Tegenwoordig ben ik voornamelijk logistiek medewerker. Dat gaat over allerlei huishoudelijke hulp, maar ook veel belangrijker de omgang met de patiënten. Een beetje allround eigenlijk.

Doe je je job graag?

Ja, ik hou er gewoon enorm van om met mensen te werken. Ik hou van de sociale contacten die ik dagelijks heb. Werken in de zorgsector geeft gewoon een extra invulling aan je dag.

Wat heb je gestudeerd?

Ik ben op mijn vijftiende gestopt met studeren en heb dus nooit hogere studies gevolgd. Mijn laatste job was in een krantenwinkel. Daar had ik ook wel sociaal contact met de klanten maar ik wilde meer.

Ik besloot een cursus Jeugd- en Gehandicaptenzorg bij de VDAB, samen met mijn T.S.O. te volgen en meteen erna ben ik in de zorgsector beginnen werken. Een beslissing waar ik nog steeds geen spijt van heb.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

Ik doe het gewoon heel erg graag. Ik vind het leuk om mensen te helpen en ik hou van het warme gevoel dat ik er aan het einde van de dag aan overhoud.

Ben je tevreden over je inkomen?

Ja, ik verdien genoeg om rond te komen. Daar ben ik op zich tevreden mee. Het maakt me vooral gelukkig dat ik een job gevonden heb waarvoor ik elke dag graag uit bed kom.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 4/5de dus dat komt neer op 30 uren per week.

Van welke extralegale voordelen geniet je?

Wij krijgen elke dag maaltijdcheques. Daarnaast genieten we van de typische voordelen zoals een hospitalisatieverzekering e.d.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Geen idee maar door het feit dat ik maar 80% werk vermindert dat natuurlijk wel.