U bent hier

Getuigenis Eliza Serrano Becerra

getuige1Eliza is verzorgende bij Landelijke Thuiszorg. Haar job is haar passie. De dankbaarheid die Eliza krijgt van haar cliënten is haar belangrijkste motivatie.

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben verzorgende bij Landelijke Thuiszorg. Ik zorg ervoor dat hulpbehoevende mensen toch zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dat doe ik door hen te helpen bij hun persoonlijke verzorging. Ik help hen dus met allerlei huishoudelijke taken zoals koken, strijken, schoonmaken en boodschappen doen. Maar evengoed ga ik gewoon even langs voor een babbeltje.

Mijn cliënten zijn heel divers: ouderen, maar ook jonge moeders en mensen met een handicap of psychische stoornis kunnen alle hulp gebruiken.

Doe je je job graag?

Ja, enorm! Al van kleins af aan zie ik het als mijn plicht om mensen te helpen. Zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen is voor veel mensen heel belangrijk. Ik word er oprecht gelukkig van als ik besef dat ik dat mogelijk maak. Aan het einde van de dag keer ik altijd met een glimlach op mijn gezicht naar mijn eigen gezin terug.

Wat heb je gestudeerd?

Voor ik in de zorgsector begon, heb ik een tijd in een crèche gewerkt. Ook dat vond ik leuk maar toen ik zwanger werd, besefte ik dat ik meer wilde doen.

Ik startte met de opleiding Polyvalente Verzorgende/Zorgkundige van de VDAB en meteen erna kon ik aan de slag bij Landelijke Thuiszorg.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

De dankbaarheid van de mensen is het mooiste wat je kan krijgen. Ik zie mijn mensen graag, ik leer zoveel van hen. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg was van een slechtziende cliente. Zij zei: ‘Eliza, jij bent mijn ogen’. Dan besef ik weer waarom ik dit doe.

Ben je tevreden over je inkomen?

Wel, ik moet natuurlijk ook elke maand rondkomen maar dat vind ik niet het belangrijkste. Ik krijg van mijn cliënten zoveel meer in ruil. Hun dankbaarheid, de glimlach op hun gezicht, dat is waarom ik het doe. Ik doe mijn werk met liefde.

Hoeveel uren werk je per week?

Mijn werkweek bedraagt 32 uren.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Wij hebben jaarlijks 4 weken vakantie, dat bovendien wordt aangevuld met leeftijdsverlof.