U bent hier

Getuigenis Geert De Vulder

Getuigenis Geert De VulderGeert is zorgkundige op de afdeling neurochirurgie in het Universitair Ziekenhuis in Jette. Geert werkt al zijn hele leven in de zorgsector. Hij vertelde er ons alles over.

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben zorgkundige op de afdeling neurochirurgie in het Universitair Ziekenhuis in Jette. Ik zorg ervoor dat onze patiënten de dagelijkse verzorging krijgen die ze nodig hebben. Ik maak hun bedden op, breng de maaltijden rond, help hen met hun persoonlijke hygiëne. Het enige wat ik eigenlijk niet doe, is medicatie geven en bloed prikken.

Doe je je job graag?

Ja, ik heb voordien 13 jaar in een woonzorgcentrum gewerkt en 1 jaar in de geriatrie. Ik hou van de afwisseling die deze job heeft. Ook al heeft elke dag ook zo z’n rituelen, toch zijn alle dagen anders ingevuld. Er zal altijd wel iets gebeuren dat de dag memorabel maakt.

Wat heb je gestudeerd?

In het secundair onderwijs volgde ik de opleiding personenzorg. Nadien ben ik de cursus Zorgkundige gaan volgen bij de VDAB. Enkele jaren later behaalde ik het statuut van Zorgkundige.

Ben je meteen na je studies aan de slag gegaan in de zorgsector?

Welja, ik heb eerst dus 13 jaar in een woonzorgcentrum gewerkt maar je kan wel stellen dat ik al heel mijn leven in de zorg werk. Ik zie het echt als mijn roeping.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

De dankbaarheid van mijn patiënten. Wat ik ook zo leuk - en mooi - vind aan waar ik nu werk is dat ik mijn patiënten zie evalueren. Dat was natuurlijk wel anders toen ik in het woonzorgcentrum werkte. Bij ons, op de afdeling neurochirurgie, liggen heel wat mensen die net een zware ingreep ondergaan hebben. Het geeft me een warm gevoel om hen te zien evolueren, om hen vooruitgang te zien boeken. Ik word er oprecht gelukkig van als ik hen na hun verblijf bij ons naar huis zie terugkeren.

Ben je tevreden over je inkomen?

Ik ben alleenstaand en ik kan rondkomen. Het mag natuurlijk altijd wel wat meer zijn, maar ik ben tevreden met wat ik krijg. Onze verloning is volgens barema/ziekenhuis en ook volgens dienstjaren in de zorgsector.
Je mag vooral niet vergeten wat je allemaal terugkrijgt van je patiënten, dat is eigenlijk veel meer waard.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik draai shiften van 12 uren aan een stuk, en dat 3 dagen per week.
Ik werk ook 1 weekend op 3.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Wij hebben jaarlijks 26 verlofdagen, plus nog eens drie feestdagen.